Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A turizmus az idén túljuthat mélypontján, 3-4 százalékos növekedés várható az ágazatban - mondta elemzőkre hivatkozva Bajnai Gordon miniszterelnök a Turizmus Idegenforgalmi Kiadó Kft. által szervezett XVIII. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó rendezvényen, hétfő este Budapesten.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: "a turizmust ez a válság – és általában minden válság - jobban érinti, mint egy átlagos ágazatot, jobban ki van szolgáltatva az időjárásnak, a turisztikai hangulatoknak, világpolitikai konfliktusoknak, gazdasági válságoknak". Így tavaly mind a vendégek, mind pedig a vendégéjszakák száma 8,5-9 százalékkal mérséklődött. Hozzátette: ezzel a visszaeséssel az ágazatban dolgozók csaknem egy havi jövedelme esett ki.

A miniszterelnök szavai szerint a turizmust nemcsak a válság, de az arra adott válaszok közül is sok súlyosan érintette, de a sikeres együttműködés eredményeképpen több területen kompromisszum született. Szerinte az együttműködésnek köszönhető az is, hogy a szakma összesen 300 milliárd forintos fejlesztési forráshoz juthat. Az európai uniós forrásokból ugyanis több mint 300 milliárdot biztosítanak, ebből 140 milliárd sorsa már eldőlt, jelenleg 300 projekt áll beruházás alatt - ismertette a miniszterelnök. Rámutatott: ez alapvetően új minőségű kínálatot is jelenthet. Úgy vélte, hogy a szakma képviselői munkájukkal kikövetelik és kiérdemlik, hogy a mindenkori magyar kormány nagyobb figyelmet fordítson az ágazatra. Hiszen - mondta - a foglalkoztatottak 8-9 százaléka dolgozik a turizmusban.

A kormányfő szerint a turizmusban dolgozó vállalkozók példaértékűen dolgoztak, a válság ellenére kitartottak, küzdöttek. Úgy vélte, a válságból való kilábalásnak két ellenfele van: az egyik a csodavárás. "Csodák maguktól nincsenek, legfeljebb csodát ígérő hamis próféták" - fogalmazott.  A másik ellenfélnek a reményvesztettséget nevezte. Mindkét ellenségnek egy közös nevezője van - hívta fel a figyelmet -, az, hogy tétlenségre sarkall. A miniszterelnök szerint a turisztikai vállalkozók példája megmutatja, hogy hogyan kell kijönni a válságból.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.