2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A NAV ismét közzétette azoknak a munkaadóknak a listáját, akik feketén foglalkoztattak munkavállalókat.

Az állami adóhatóság a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akik tekintetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek, derül ki a NAV közleményéből.

Júliusban 4823 név szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató adózóinak listáján. Ez azonban nem jelent ugyanennyi szabálysértőt, mert egyesek többször is "kiérdemelték", hogy a listára kerüljenek, továbbá régi és új "bűnösök" is vannak rajta, ugyanis az adóhatóság ezeket az adatokat - feltéve, hogy az adózók a közzététel alapjául szolgáló jogsértést nem követték el ismételten - a közzétételtől számított két év elteltével törli.

A NAV honlapján közzétett táblázatban mindenféle tevékenységi kör megtalálható, így van például pékség, tüzép, könyvesbolt, szociális szövetkezet, építőipari, fuvarozó, valamint kereskedelemmel foglalkozó társaság is, olvasható az MTI összefoglalójában.

Többször is szerepel a listán például a miskolci Food-Fruit Kft. (14 alkalom), a budapesti illetőségű Szabó és Társai Bt. (7 alkalom) vagy a dunaharaszti Helács Hungária Kft. (7 alkalom). A magánszemély foglalkoztatók között is találni többszörösen "bűnbe esőket", mint például a tárnoki Mátyás Istvánnét (21 alkalom), az érdi Virlics Istvánt (9 alkalom) vagy a dunavecsei Dávid Sándort (7 alkalom).

Érdekesség egyébként, hogy a munkaügyi szabálytalanságokat elkövetők nem tartoznak a nehézsúlyú adókerülők közé. A NAV július végén közzétett jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listája és a legtöbb alkalommal megbukott be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók között nincs átfedés. Előbbi feketelistára egyébként azok a vállalkozások kerülnek, amelyek legalább 100 millió forint adóhiányt halmoznak fel, míg magánszemélyek esetén a limit 10 millió forint.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!