2011. február 5. 08:49

Csökkentik a BKV-s vezetők fizetését, Kocsis István vezérigazgató 18 millió forinttal fog kevesebbet keresni évente.

A Fővárosi Önkormányzat pénteki közleménye szerint a szerződéseket kétoldalú megállapodás után módosítják. A BKV-nál minden vezető fizetése csökkenni fog, Kocsis István évi 18 millióval kap majd kevesebbet. A vezérigazgató a közlés szerint a döntést konstruktívan fogadta. Kocsis István jelenlegi havi juttatása másfél millió forint plusz 150 százalékos prémium.

Távozott a DBR Metró Projekt Igazgatóság éléről Klados Gusztáv, mivel Kocsis István, aki ideiglenesen veszi át feladatait, nem kap külön fizetést, a BKV éves szinten csaknem százmillió forintot takarít meg Klados bérén.

A közlekedési társaságnál a szigorúbb bérpolitikának köszönhetően összesen évi 250 millió forint megtakarítást érnek el - olvasható a közleményben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.