2008. december 16. 07:24

A Napi Gazdaság által megkérdezett vállalkozások szerint vajmi kevés tere van az OÉT-ben rögzített minimálbér-emelésnek, illetve a három százalékot meghaladó bruttó béremeléseknek.

Kelemen Ferenc, a Baranya, Somogy és Zala megyében négy telephelyet működtető Szirén Ruhaipari Kft. gazdasági igazgatója elmondta, a minimálbér-emelés a 320 dolgozó kétharmadát érinti, s újabb súlyos kiadási tételt jelent a már tavaly is veszteséges évet záró cégnek.

Huszár László, a Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében is üzemet működtető Ferro-Modul Vas- és Acélipari Kft. műszaki igazgatója úgy fogalmazott, bár náluk csupán néhány tucat minimálbéren foglalkoztatott dolgozó van, a jelenlegi helyzetben nem jó üzenet béremelésről beszélni.

Péter László, az MTS Elektronikai Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója szerint a minimálbér-emelés jövőre újabb tízmilliós nagyságrendű pluszkiadást jelent számukra. A cég a termelés egy részét a három éve létrehozott ukrajnai üzemébe viszi, itthon pedig a korábban tervezettnél is nagyobb létszámleépítéssel számol, írja a Napi Gazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.