2008. december 16. 07:24

A Napi Gazdaság által megkérdezett vállalkozások szerint vajmi kevés tere van az OÉT-ben rögzített minimálbér-emelésnek, illetve a három százalékot meghaladó bruttó béremeléseknek.

Kelemen Ferenc, a Baranya, Somogy és Zala megyében négy telephelyet működtető Szirén Ruhaipari Kft. gazdasági igazgatója elmondta, a minimálbér-emelés a 320 dolgozó kétharmadát érinti, s újabb súlyos kiadási tételt jelent a már tavaly is veszteséges évet záró cégnek.

Huszár László, a Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében is üzemet működtető Ferro-Modul Vas- és Acélipari Kft. műszaki igazgatója úgy fogalmazott, bár náluk csupán néhány tucat minimálbéren foglalkoztatott dolgozó van, a jelenlegi helyzetben nem jó üzenet béremelésről beszélni.

Péter László, az MTS Elektronikai Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója szerint a minimálbér-emelés jövőre újabb tízmilliós nagyságrendű pluszkiadást jelent számukra. A cég a termelés egy részét a három éve létrehozott ukrajnai üzemébe viszi, itthon pedig a korábban tervezettnél is nagyobb létszámleépítéssel számol, írja a Napi Gazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.