Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kormány még 2013-ban is életben tartja a bérkompenzáció intézményét, bár sokkal kisebb segítséget nyújt, mint tette azt tavaly. Az alacsonyabb bérért foglalkoztatottak esetében emiatt van, ahol kétszer több szociális hozzájárulási adót kell fizetni, mint tavaly. Mfor.hu-háttér.

Mint az már számtalanszor leírtuk, az szja-, a járulékváltozások és az adójóváírás egyidejű teljes kivezetése miatt 2012-től az alacsonyabb keresetű munkavállalók esetében ugyanaz a bruttó bér szignifikánsan kevesebb nettó bért ért. Ezért, hogy a nettó összegek ne csökkenjenek drasztikus mértékben, elvárt béremelésről határozott a kormány a versenyszférában is. Mivel azonban a vállalkozások számára mindez - és a minimálbér közel 20 százalékos mértékű tavalyi emelése is - jelentős többletterhet jelentett, a kormány egy kompenzációs rendszert dolgozott ki a bruttó 300 ezer forint alatti összegért foglalkoztatottakra vonatkozóan.

Ennek keretében az emelés miatt keletkező többletköltség egy részét átvállalták a munkáltatótól. Ez a rendszer a kormány rendelete értelmében 2013 év végéig él, bár már az idei évtől sokkal kisebb mértékben nyújt támogatást az állam, mint tette azt tavaly.

Ezért az mfor.hu megvizsgálta idén hogy alakul a támogatás mértéke, és a kompenzáció érvényesítése után fizetendő szociális hozzájárulási adó mértéke. Kitérünk majd arra is, hogy az a vállalkozó, aki ezt idén is érvényesíti, mekkora tehernövekedéssel számolhat a csökkentett támogatás miatt.

190 ezer helyett már csak 130 ezerig él

A bérkompenzáció alapszabályaiban nincsen változás idén sem. Vagyis a kompenzáció alapját továbbra is a közterhek levonása nélküli bruttó bér jelenti, és a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót (szocho) lehet csökkenteni.

Abban az esetben, ha a bruttó bér 75 ezer forintnál alacsonyabb, akkor a kompenzáció mértéke a kedvezmény alap 16 százaléka (tavaly ez 21,5 százalék volt), viszont egy felső határt is meghatározott a kormány, így legfeljebb 12 ezer forinttal csökkenthető a teher.

Akkor, ha a bruttó bér meghaladja a 75 ezer forintot, bonyolódik a helyzet, és a kompenzáció a bér növekedésével egyre kisebb lesz. A 75 ezer forint feletti bruttó résznek a 20 százaléka ugyanis csökkenti a kompenzációként érvényesíthető összeget. Vagyis egy 100 ezer forintos bruttó bérnél a 25 ezer forint (100 ezer - 75 ezer) 20 százalékát, vagyis 5 ezer forintot kell a maximálisan igénybe vehető 12 ezer forintból levonni. Így a szociális hozzájárulási adó 7000 forinttal csökkenthető. 2012-ben a másféle mértéknek köszönhetően még 12 625 forinttal lehetett mérsékelni az alkalmazott után felmerülő költséget.

Az alábbi grafikon azt szemlélteti, hogy az egyes bruttó béreknél mekkora bérkompenzáció érvényesíthető idén. Látható, hogy lényegében a bruttó bér 5 ezer forintos emelkedésével ezer forintokkal csökken a kompenzáció összege, míg végül 135 ezer forint bruttó bér esetén már a teljes bérköltség a munkáltatóra hárul. Tavaly egyébként még 7725 forintot átvállalt az állam a munkáltatótól ennél a bérszintnél.

100 százalékos tehernövekedés az alacsony bruttó béreknél

Vagyis a munkáltatónak egy 135 ezer forintért foglalkoztatott alkalmazott után a bérkompenzáció csökkentett idei mértéke miatt 27 százalékkal nő a fizetendő szociális hozzájárulási adó. (A 135 ezer forintos bért 36 450 forint szociális hozzájárulási adó terhel, amiből tavaly 7 725 forintot az állam átvállalt, így 2012-ben "csak" 28 725 forintot kellett fizetni.)  Ennél csak nagyobb mértékű tehernövekedés figyelhető meg az alacsonyabb bruttó bérszinteknél. Például 75 ezer forintos bruttó fizetés esetén tavaly még 4125 forintos szochót jelentett a foglalkoztatás, idén ez már 8 250 forintra emelkedik (jövőre pedig már a teljes, 20 250 forintot a munkaadónak kell vállalnia).

Mivel azonban az idei évben jelentősen csökken a kompenzáció mértéke, ahogy az már kiderült, ennél sokkal jobban járhat a munkavállaló, ha lehetőség szerint az érintett alkalmazottaknál a munkahelyvédelmi akcióterv által biztosított járulékkedvezményt veszi igénybe. Ez a döntés ugyanis csak rajta áll – persze, abban az esetben, ha megfelel a kritériumoknak, miszerint bruttó 100 ezer forint alatti bérért foglalkoztatja a dolgozót, aki a támogatott munkavállalói csoport valamelyikébe besorolható (25 év alatti, 55 év feletti, tartósan munkanélküli, szakképzetlen, vagy pedig gyesről, gyedről visszatérő kismama).

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.