TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. október 8. 15:14

Mindenki tudja, hogy vannak dolgok, amelyek semmilyen körülmények között nem veszik ki jól magukat egy állásinterjún. Sokan mégis összeroppannak a lelki és szellemi nyomás alatt, és elfogadhatatlan praktikákkal próbálják levezetni a feszültséget - például magukkal viszik az édesanyjukat, hogy ő válaszolgasson a kérdésekre.

A Forbes összeállításából kiderül, hogy néha egészen elképesztő dolgokra képesek a munka után érdeklődők. A kedves mama mozgósításán kívül előfordult már, hogy a jelentkező "dalban mondta el", hogy mit nyerne a vállalkozás az ő alkalmazásával. Olyan esetről is beszámoltak cégvezetők, melynek során az álláskereső rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, amelyen üdvözölte önmagát, mint a vállalat legújabb tagját.

Egy százötven HR-, pénzügyi és felső vezető megkérdezésével készült felmérés során az RHI és az Accountemps kutatói arra is keresték a választ, hogy mi volt a legfurcsább válasz az interjúk során arra a kérdésre, hogy a cégnek miért pont az adott jelentkezőt kellene alkalmaznia.

Volt, aki erre nagy hirtelen azt találta válaszolni, hogy allergiás a munkanélküliségre, de olyan is akadt, aki furcsamód azért szeretett volna munkába állni, hogy elmenekülhessen az emberek elől. E válaszok jelentős része persze az idegesség miatt csúszik ki a jelentkezők száján, de azt például csak nehezen lehet a félsz számlájára írni, ha valaki egy barna papírzacskóban, az ebédje közvetlen szomszédságában hozza magával önéletrajzát az interjúra.

A kutatók összességében azt tudják a munka után kutatóknak ajánlani, hogy minél jobban készüljenek fel a beszélgetésre, állítsanak össze kész válaszokat azokra a kérdésekre, amelyek szinte biztosan el fognak hangozni.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.