<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

2,5 milliárd forintos beruházással új négycsillagos szálloda nyílt Mezőkövesden, illetve a hozzá tartozó Zsóry-fürdőn pénteken.

A fitness és wellness szolgáltatásokat is nyújtó, mintegy 300 férőhelyes létesítmény 234 szobával várja a látogatókat. Közöttük öt apartman és egy úgynevezett elnöki lakosztály is található. A hotel a 17 ezer lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fürdőváros első négycsillagos szállodája.

Mint azt Bán István, a belföldi magánszemélyek által birtokolt, a szálloda megvalósítására létrehozott Négylevelű Kft. üzemeltetésért felelős képviselője elmondta: a befektetett magántőkén túl 200 millió forintnyi támogatást kaptak a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Regionális Operatív Programjából, illetve további 260 millió forintra számítanak a keretből egy másik pályázati körben.

Tállai András, a település polgármestere úgy vélekedett, hogy a szálloda az építés alatt álló reptérrel együtt meghatározó hatást gyakorol majd a város és a kistérség idegenforgalmára. Az ennek nyomán megélénkülő idegenforgalom évente plusz 30-50 millió forintnyi adóbevételt jelenthet a település számára, illetve 53 környékbeli talált munkát az új létesítményben.

Mindez azt jelenti, hogy a hotel a térség és a város életét, jövőjét meghatározó beruházás, illetve jó példája az állam, az önkormányzat, illetve a magántőke együttműködésének - mondta a polgármester. A hotel a szomszédos Zsóry-fürdőből kapja az élménymedencék működtetéséhez szükséges gyógyvizet.

MTI/Menedzsment Fórum