TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

2,5 milliárd forintos beruházással új négycsillagos szálloda nyílt Mezőkövesden, illetve a hozzá tartozó Zsóry-fürdőn pénteken.

A fitness és wellness szolgáltatásokat is nyújtó, mintegy 300 férőhelyes létesítmény 234 szobával várja a látogatókat. Közöttük öt apartman és egy úgynevezett elnöki lakosztály is található. A hotel a 17 ezer lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fürdőváros első négycsillagos szállodája.

Mint azt Bán István, a belföldi magánszemélyek által birtokolt, a szálloda megvalósítására létrehozott Négylevelű Kft. üzemeltetésért felelős képviselője elmondta: a befektetett magántőkén túl 200 millió forintnyi támogatást kaptak a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Regionális Operatív Programjából, illetve további 260 millió forintra számítanak a keretből egy másik pályázati körben.

Tállai András, a település polgármestere úgy vélekedett, hogy a szálloda az építés alatt álló reptérrel együtt meghatározó hatást gyakorol majd a város és a kistérség idegenforgalmára. Az ennek nyomán megélénkülő idegenforgalom évente plusz 30-50 millió forintnyi adóbevételt jelenthet a település számára, illetve 53 környékbeli talált munkát az új létesítményben.

Mindez azt jelenti, hogy a hotel a térség és a város életét, jövőjét meghatározó beruházás, illetve jó példája az állam, az önkormányzat, illetve a magántőke együttműködésének - mondta a polgármester. A hotel a szomszédos Zsóry-fürdőből kapja az élménymedencék működtetéséhez szükséges gyógyvizet.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.