2008. november 7. 14:34

2,5 milliárd forintos beruházással új négycsillagos szálloda nyílt Mezőkövesden, illetve a hozzá tartozó Zsóry-fürdőn pénteken.

A fitness és wellness szolgáltatásokat is nyújtó, mintegy 300 férőhelyes létesítmény 234 szobával várja a látogatókat. Közöttük öt apartman és egy úgynevezett elnöki lakosztály is található. A hotel a 17 ezer lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fürdőváros első négycsillagos szállodája.

Mint azt Bán István, a belföldi magánszemélyek által birtokolt, a szálloda megvalósítására létrehozott Négylevelű Kft. üzemeltetésért felelős képviselője elmondta: a befektetett magántőkén túl 200 millió forintnyi támogatást kaptak a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Regionális Operatív Programjából, illetve további 260 millió forintra számítanak a keretből egy másik pályázati körben.

Tállai András, a település polgármestere úgy vélekedett, hogy a szálloda az építés alatt álló reptérrel együtt meghatározó hatást gyakorol majd a város és a kistérség idegenforgalmára. Az ennek nyomán megélénkülő idegenforgalom évente plusz 30-50 millió forintnyi adóbevételt jelenthet a település számára, illetve 53 környékbeli talált munkát az új létesítményben.

Mindez azt jelenti, hogy a hotel a térség és a város életét, jövőjét meghatározó beruházás, illetve jó példája az állam, az önkormányzat, illetve a magántőke együttműködésének - mondta a polgármester. A hotel a szomszédos Zsóry-fürdőből kapja az élménymedencék működtetéséhez szükséges gyógyvizet.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.