2008. november 28. 11:29

Termálfürdő és lakópark épül Pécelen a város mellett talált melegvizű kút hasznosítására, az 565 millió forintos terv megvalósítására megállapodást írt alá az önkormányzat a beruházóval - közölte a Pest megyei város polgármestere pénteken az MTI-vel.

Benkovics Gyula (MSZP) elmondta, hogy a néhány évvel ezelőtt végzett fúrás nyomán 650 méter mélységben 32 fokos vizet találtak, s a kútból percenként 250 liter vizet lehet a felszínre hozni. Az önkormányzat versenytárgyalást írt ki a tulajdonában lévő, a kút körül fekvő 17 hektárnyi, külterületi szántó besorolású területre.

A nyertes társaság a terv szerint két hektáron látvány-termálfürdőt épít wellness központtal, nagy medencékkel. Mellette sportpálya, óvoda, egy bevásárló centrum kap majd helyet és 500 lakás részére parcellákat alakítanak ki. Itt nem csak a leendő lakók juthatnak emelt szintű szolgáltatásokhoz, de a város olyan új fürdővel, szabadidő központtal gyarapodik, ami által javulhat a péceliek életminősége.

Az elképzelések között szerepel, hogy a termálfürdő a Ferihegyi repülőtér tranzit utasainak is rendelkezésére áll majd, ugyanis a nemrég átadott M0-ás körgyűrű szakasz jóvoltából innen a repülőtér 10 perc autózással elérhető - mondta a polgármester.

A termálfürdő és lakópark építése az előkészületek után 2010-ben kezdődik és három éven belül készül el - közölte Benkovics Gyula.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.