<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Új, négycsillagos termálhotel nyílik a Fertő-tavi Nemzeti Parknál, Seewinkel tájegységben - jelentette be Ernst Wastler, a kivitelező és üzemeltető VAMED AG elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A St. Martins névre keresztelt hotel és a hozzá tartozó bungallók - a Burgenland tartomány Seewinkel tájegységében, Frauenkirchentől három kilométerre - egy sztyeppés területen épülnek, várhatóan 2009 decemberére készülnek el.

A komplexum az infrastrukturális fejlesztéseket is beleértve nyolcvan millió eurós beruházással épül és összesen 400 munkahelyet hoz létre. A létesítmény az első évben 70 ezer szállóvendéggel és közel 350 ezer napi látogatóval számol. A négycsillagos szálloda mellett egy naponta ezer fő befogadására alkalmas termálfürdő is épül.

A Seewinkel tájegységhez tartozó tizenhárom település együttesen 24,5 százalékos részesedést birtokol a tulajdonos SeewinkelTherme Besitz GmbH vállalkozásban.

A sajtótájékoztatón Burgenland tartomány vezetője, Hans Niessl kijelentette: a burgenlandi régió jövője a turizmusban van, ezért támogatják az ilyen és hasonló beruházásokat. A szálloda és a termálfürdő 23 hektáros területen épül, vezetői elsősorban a Közép-Európából érkező, néhány napos kikapcsolódásra vágyó turistákat célozzák meg.

MTI/Menedzsment Fórum