TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2005. június 16. 12:41

A megfelelő állás megtalálásához a barátok, ismerősök, családtagok segítsége mellett a következő fórumokkal léphet kapcsolatba: fejvadásszal, személyzeti tanácsadóval, munkaerő közvetítővel, kölcsönzővel és a munkaügyi központokkal.

Az interneten megtalálható minden komoly személyzeti tanácsadó cég honlapja. (http://allas.lap.hu) Itt biztosan talál regisztrációs lehetőséget, vagy olyan e-mail címet, amelyen várják a pályázatokat. Sok cégnél egyetlen elektronikus címre lehet beküldeni a CV-ket, más esetben a különböző szakmai területeknek (pénzügy/számvitel, IT, kereskedelem, marketing, logisztika, hr, adminisztratív, időszakos munkák) külön e-mail címet adnak meg, ami abban segíthet, hogy a megfelelő tanácsadóhoz kerüljön a lehető leghamarabb a pályázó önéletrajza. Amennyiben van olyan pozíció, ami érdekelné, és megfelel a feltételeknek, akkor jelölje meg a pozíciót is.

Mit kell tudni az interjúról?

[ajanlo=213][igazitas=left/]A személyzeti tanácsadóknál először mindig egy általános interjúra számíthat. Itt kerül terítékre az önéletrajz, a tanulmányok, a tapasztalatok, a jövőbeni tervek, elképzelések, és ami nagyon fontos, a realitások.

Az interjú előtt mindig nézze meg az adott tanácsadó cég honlapját, és ha van olyan állásajánlat, ami érdekes lehet, akkor kinyomtatva vigye magával.

A tanácsadó cégeknél többnyire olyan munkatársakkal fog találkozni, aki a megpályázott szakterületen járatos. Az általános interjú során felméri a személyiséget, tapasztalatokat, majd az interjú végén elmondja az aktuális lehetőségeket. Arra mindenképpen számítson, hogy angol nyelvű interjú biztosan lesz, hacsak nem olyan pozícióra jelentkezett, ahol ez nem alapkövetelmény.

További együttműködés

Az interjú után a tanácsadó rövid jellemzést készít az önéletrajzhoz és kiküldi a pályázati anyagot az ügyfélnek. Ha a megbízó az átküldött anyagok alapján alkalmasnak találja a pozíció betöltésére, akkor sor kerül egy személyes találkozóra a cég humán erőforrás menedzserével vagy a leendő közvetlen főnökkel. Általában 1-3 interjú és esetenként 1-2 teszt vár még a jelöltre az adott cégek kiválasztási folyamatában.
Amennyiben a pályázat nem sikeres, a tanácsadó cég segítséget nyújt mindaddig, amíg nem kap értesítést, hogy a pályázó keresése már nem aktuális.Az álláskeresés általában 1-3 hónapig tart. Tapasztalatok szerint azonban a 6 hónap sem kirívó eset.

A kezdő és a tapasztalt álláskeresőket is segíti a Grafton Recruitment Kft. új kezdeményezése, amely során lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy az informatikai álláspiacon érdekelt munkavállalók tanácsokat kapjanak.

A cég nyílt napja keretében, 2005. június 28-án, 17-20 óra között várja az érdeklődőket.

Forrás: Grafton Recruitment

Kapcsolódó anyagok
Állásinterjúk valóságshowja
Interjúztatás informatikai eszközökkel
Online tippek álláskeresőknek és álláshirdetőknek
A szakmaváltás sem feltétlenül töri meg a karriert

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.