TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Nagy a bizonytalanság az osztrák idegenforgalomban a jövőbeli kilátásokat illetően: legrosszabb esetben jövőre akár 7200 munkahely is megszűnhet a Synthesis kutató intézet elemzése szerint.

Az intézet szerint optimista esetben, ha nem változik alapvetően a gazdaságpolitika Ausztriában és a legfontosabb piacokon, akkor 1900 fővel még emelkedhet is az ágazatban a foglalkoztatottak száma. Kevésbé kedvező konjunktúrapolitika esetén 2500 fős csökkenés várható, a piacok jelentős zsugorodása esetén a foglalkoztatottak száma 7200 fővel csökkenhet.

Idén októberben 168 924 főt foglalkoztatattak az idegenforgalomban, 0,5 százalékkal többet, mint az előző hónapban. A munkanélküliségi ráta 17 százalék jelenleg, ami szezonális okokkal magyarázható.

Az előttünk álló tél bíztatóan indul a foglalások alapján, az osztrák idegenforgalom nagy reményeket fűz az orosz síelőkhöz.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.