2008. november 25. 15:09

Nagy a bizonytalanság az osztrák idegenforgalomban a jövőbeli kilátásokat illetően: legrosszabb esetben jövőre akár 7200 munkahely is megszűnhet a Synthesis kutató intézet elemzése szerint.

Az intézet szerint optimista esetben, ha nem változik alapvetően a gazdaságpolitika Ausztriában és a legfontosabb piacokon, akkor 1900 fővel még emelkedhet is az ágazatban a foglalkoztatottak száma. Kevésbé kedvező konjunktúrapolitika esetén 2500 fős csökkenés várható, a piacok jelentős zsugorodása esetén a foglalkoztatottak száma 7200 fővel csökkenhet.

Idén októberben 168 924 főt foglalkoztatattak az idegenforgalomban, 0,5 százalékkal többet, mint az előző hónapban. A munkanélküliségi ráta 17 százalék jelenleg, ami szezonális okokkal magyarázható.

Az előttünk álló tél bíztatóan indul a foglalások alapján, az osztrák idegenforgalom nagy reményeket fűz az orosz síelőkhöz.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.