2005. április 26. 06:41

Egy-egy álláshirdetésre olykor száznál is több önéletrajz érkezik. Bár az internet révén könnyebbé vált a jelentkezés, a tömegből nehéz kitűnni. A Népszabadság által megkérdezett szakemberek mégis úgy vélik: aki felkészült és motivált, annak előbb-utóbb sikerül.

Egy-egy álláshirdetésre olykor száznál is több önéletrajz érkezik. Van, aki hónapokig keres, mégsem találja meg az igazit, sokan panaszkodnak, hogy egyáltalán nem kapnak visszajelzést. Az internet révén könnyebbé vált az önéletrajz küldése, azonban a tömegből nehéz kitűnni. A Népszabadság által megkérdezett szakemberek mégis úgy vélik, aki felkészült és motivált, annak előbb-utóbb sikerül.

Egy álláshirdetésre olykor száznál is többen jelentkeznek - mondja Fazekas Zsolt, a Hill International ügyvezető igazgatója. Minél részletesebben definiált a követelmény, annál kevesebben pályáznak: így van ez például az informatikusok esetében, ahol bizonyos programok ismeretéhez kötött a jelentkezés.

Az önéletrajzhalomból a megrendelő elvárásai alapján választják ki az első körös pályázókat. Ezek a preferenciák magukban foglalhatják a gyakorlati évek számát, a fizetési igényt, bizonyos személyiségjellemzőket, illetve azt, hogy a tapasztalatot multinacionális vagy inkább magáncégnél szerezte-e az illető. Általában tíznél kevesebb jelentkezőt hívnak be az első fordulóra, de ez nagyban függ az adott állástól.

"Első körben az önéletrajzok alapján választunk" - mondja Fazekas Zsolt, majd hozzáteszi: "Bár ma már egyre jobb anyagokat kapunk, az önéletrajzok csak mintegy feléről mondható el, hogy megfelelően készítették el."

Egy semmitmondó önéletrajzon könnyen átsiklik a kiválasztó szeme, főként, ha többtucatnyi jelentkezőből kell kiválasztani azt a néhány személyt, akiket behívnak. Az első interjú nem pszichológiai felvételi, sokkal inkább üzleti szemléletű interjú, írja elemzésében a Népszabadság.

Fazekas Zsolt szerint ma már az az alapvető probléma, hogy egy jelölt egyszerre akár húsz állásra is jelentkezik, sok esetben azt sem tudja, hogy éppen melyik állásra hívták be. Pedig nagy előny, ha valaki felkészülten érkezik, tudja, mit csinál a cég, és ismeri a piacot.

Az internet leegyszerűsítette a jelentkezést, és boldog-boldogtalan jelentkezik mindenhova, ám ha a kiírt elvárások nincsenek a birtokukban, ezek fölösleges köröknek tekinthetők - mondta el Lukács Zsolt, a Telkes Tanácsadó Rt. partnere. Villanyszerelő szaktudással nem lesz senkiből kontroller. Így az álláskeresés két héttől hat hónapig is eltarthat, attól függően, mennyire kurrens szakmában ténykedik a pályázó, mennyire motivált, és Budapesten vagy vidéken szeretne-e elhelyezkedni.

"A nem létező tökéletes jelöltet keressük. Számomra például fontos, hogy csillogjon a szeme, látsszon rajta a motiváció, hogy az adott pozíció őt tényleg érdekli. Fontos szempont az is, hogy a jövőbeni kolléga illeszkedjen a vállalat kultúrájába: más típusú emberre van szükség egy amerikai és egy skandináv társaságnál" - mondta el Lukács Zsolt a Népszabadságnak.

Kapcsolódó anyagok
Interjúztatás informatikai eszköz
A legnehezebb állásinterjú kérdéseken is ki lehet fogni
Online tippek álláskeresőknek és álláshirdetőknek
Matekfeladvány is lehet belépő az állásinterjúra