2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nyártól változhatnak a fiatalok és többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek, a kamattámogatásnak, az új építésű és a használt lakások vásárálásának feltételei is.

A 24.hu szúrta ki, hogy a Miniszterelnökség társadalmi vitára bocsátott egy olyan tervezetet, amely számos ponton módosítaná a lakáscélú állami támogatásokról szóló jelenleg hatályos kormányrendeleteket. Ez alapján változnának

  • a fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról,
  • az otthonteremtési kamattámogatásról,
  • az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról,
  • a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről

szóló rendeletek is. A kormány összefoglalója szerint

"a módosítások a jogalkalmazást segítenék, a támogatott személyek adminisztrációs terheit csökkentenék. Egyebek mellett megszüntetnék azt a kizáró okot, ami eddig nem tette lehetővé, hogy a családi vállalkozások székhelyét utólag jelentsék be. A jövőben a támogatási jogviszonyt követően létrejött cégek, egyéni vállalkozások székhelyét bejelenthetnék a családi otthonteremtési kedvezménnyel érintett ingatlanba"

- írja a 24.hu.

Megszűnne e mellett a támogatott személy lakcímbejelentési kötelezettsége is, illetve meghosszabbítanák a falusi CSOK esetében a korszerűsítési munkálatok elvégzésének határidejét, valamint pontosítanák a gyermekelhelyezésre és a lakóhely létesítésére vonatkozó rendelkezéseket is.

A tervek szerint az új szabályok július 1-jétől lépnének hatályba, a tervezet véleményézésére viszont már csak egy hét áll rendelkezésre. A módosításoknak a Miniszterelnökség szerint nem lesz hatása a költségvetésre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!