2008. november 13. 15:14

Egyszeri, bruttó húszezer forintos keresetkiegészítést kapnak a közszférában dolgozók december elején - közölte Budai Bernadett a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Mint mondta, a kormány még tavaly vállalt garanciát arra, hogy a közszférában dolgozóknak a reálkeresete átlagosan 2008-ban is megőrzi a vásárlóértékét. A kabinet elkötelezett abban, hogy betartsa ezt, még akkor is, ha azóta jelentősen megnehezedtek a feltételek - fűzte hozzá.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban született az a megállapodás, amely értelmében a korrekciós intézkedést idén két ütemben hajtja végre a kormány. Az első részt, az egyszeri, bruttó 15 ezer forintot július elején kapták meg a közszféra dolgozói, a második részhez pedig - amely szintén egyszeri, bruttó húszezer forint - december első napjaiban jutnak majd hozzá.

A keresetkiegészítés nagyjából 700 ezer embert érint - jegyezte meg Budai Bernadett, hozzátéve, hogy a második részlet körülbelül 18 milliárd forint többletforrást igényel, amit a központi költségvetés céltartalékából fizetnek ki.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.