2008. november 13. 15:14

Egyszeri, bruttó húszezer forintos keresetkiegészítést kapnak a közszférában dolgozók december elején - közölte Budai Bernadett a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Mint mondta, a kormány még tavaly vállalt garanciát arra, hogy a közszférában dolgozóknak a reálkeresete átlagosan 2008-ban is megőrzi a vásárlóértékét. A kabinet elkötelezett abban, hogy betartsa ezt, még akkor is, ha azóta jelentősen megnehezedtek a feltételek - fűzte hozzá.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban született az a megállapodás, amely értelmében a korrekciós intézkedést idén két ütemben hajtja végre a kormány. Az első részt, az egyszeri, bruttó 15 ezer forintot július elején kapták meg a közszféra dolgozói, a második részhez pedig - amely szintén egyszeri, bruttó húszezer forint - december első napjaiban jutnak majd hozzá.

A keresetkiegészítés nagyjából 700 ezer embert érint - jegyezte meg Budai Bernadett, hozzátéve, hogy a második részlet körülbelül 18 milliárd forint többletforrást igényel, amit a központi költségvetés céltartalékából fizetnek ki.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.