1p

Egyszeri, bruttó húszezer forintos keresetkiegészítést kapnak a közszférában dolgozók december elején - közölte Budai Bernadett a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Mint mondta, a kormány még tavaly vállalt garanciát arra, hogy a közszférában dolgozóknak a reálkeresete átlagosan 2008-ban is megőrzi a vásárlóértékét. A kabinet elkötelezett abban, hogy betartsa ezt, még akkor is, ha azóta jelentősen megnehezedtek a feltételek - fűzte hozzá.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban született az a megállapodás, amely értelmében a korrekciós intézkedést idén két ütemben hajtja végre a kormány. Az első részt, az egyszeri, bruttó 15 ezer forintot július elején kapták meg a közszféra dolgozói, a második részhez pedig - amely szintén egyszeri, bruttó húszezer forint - december első napjaiban jutnak majd hozzá.

A keresetkiegészítés nagyjából 700 ezer embert érint - jegyezte meg Budai Bernadett, hozzátéve, hogy a második részlet körülbelül 18 milliárd forint többletforrást igényel, amit a központi költségvetés céltartalékából fizetnek ki.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!