<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Egyszeri, bruttó húszezer forintos keresetkiegészítést kapnak a közszférában dolgozók december elején - közölte Budai Bernadett a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Mint mondta, a kormány még tavaly vállalt garanciát arra, hogy a közszférában dolgozóknak a reálkeresete átlagosan 2008-ban is megőrzi a vásárlóértékét. A kabinet elkötelezett abban, hogy betartsa ezt, még akkor is, ha azóta jelentősen megnehezedtek a feltételek - fűzte hozzá.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban született az a megállapodás, amely értelmében a korrekciós intézkedést idén két ütemben hajtja végre a kormány. Az első részt, az egyszeri, bruttó 15 ezer forintot július elején kapták meg a közszféra dolgozói, a második részhez pedig - amely szintén egyszeri, bruttó húszezer forint - december első napjaiban jutnak majd hozzá.

A keresetkiegészítés nagyjából 700 ezer embert érint - jegyezte meg Budai Bernadett, hozzátéve, hogy a második részlet körülbelül 18 milliárd forint többletforrást igényel, amit a központi költségvetés céltartalékából fizetnek ki.

MTI/Menedzsment Fórum