2019. június 11. 10:28
mfor.hu

Június 26-ig kell adatokat egyeztetni a pénzintézetekkel.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény kötelezi a pénzügyi intézményeket, hogy 2019. június 26-ig valamennyi ügyfelük vonatkozásában végezzék el a kötelező adategyeztetést, erről adott ki kedden közleményt az MKB Bank.  

Az adategyeztetés sikertelensége esetén a pénzintézetek kötelesek – átmenetileg, az adategyeztetés tényleges megvalósulásáig – zárolni az ügyfelek számláit. Az adategyeztetés a bank és az ügyfél közös érdeke, amelyhez ügyfeleink aktív közreműködése szükséges.

A kötelező adategyeztetés, lakossági ügyfeleink esetében a következőkre terjed ki: 

  • Amennyiben a banknál nyilvántartott, korábban megadott azonosító adatainak bármelyikében (pl.: név, levelezés cím, okmányszámok) változás következett be, az MKB kéri ügyfeleit, hogy keressék fel legközelebbi MKB fiókot, ahol elvégzik a változások átvezetését.
  • A hatályos jogszabályok kötelezővé teszik a bankok számára, hogy ügyfeleik azonosító okmányiról másolatot készítsenek. Amennyiben az ügyfél számlanyitása alkalmából – az akkori jogszabály nyújtotta lehetőséggel élve – nem járult hozzá a másoláshoz, az MKB kéri, hogy keresse fel legközelebbi bankfiókot, ahol elvégzik az okmányok másolását, vagy okmánymásolatait küldjék el a bank részére e-mailben, vagy postán.
  • A közszereplőknek pedig külön nyilatkozatot kell tennie a bank felé. Részletek, letölthető nyilatkozat itt. 

Az MKB kéri ügyfeleit, hogy a teljes körűen, olvashatóan kitöltött, és a banknál bejelentett aláírással ellátott Nyilatkozatot, valamint – amennyiben a bank még nem rendelkezik ezek másolatával – okmánymásolatait küldje el postai úton a Postafiók H-1821 Budapest címre, vagy – az ügyfél a bankhoz korábban bejelentett e-mail címéről – e-mailben az ugyfelatvilagitas@mkb.hu címre, vagy adja le személyesen a bankfiókok egyikében.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.