2019. június 28. 10:20

Az OTP Bank után másodikként a többségi osztrák tulajdonú hitelintézet teszi lehetővé a legalább 6-os verziójú iPhone-nal való fizetést. Még az idén további két bank, a CIB és a K&H ügyfelei is rendezhetik a számlájukat a mobiljukat a terminálhoz érintve.  

Május 21-éig csak az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonok tulajdonosai használhatták a mobiljukat érintéses fizetésre Magyarországon, feltéve, hogy a Budapest Bank, az Erste Bank, a Gránit Bank, a K&H, a MKB Bank, vagy az OTP Bank ügyfelei voltak és Mastercard-kártyával rendelkeztek.

Év végéig már négy hazai banknál lesz elérhető Év végéig már négy hazai banknál lesz elérhető

Aznaptól azonban az OTP már a legalább 6-os verziójú iPhone-készülékek, Mastercard-kártyával rendelkező gazdáinak is lehetővé tette, hogy mobiljukat a terminálhoz érintve fizethessenek. Egy tegnap, az Erste honlapján néhány pillanatra felbukkanó, majd leszedett értesítésből pedig arra lehetett következtetni, hogy július 2-án 9 órától már a többségi osztrák tulajdonú hitelintézet ügyfelei is regisztrálhatnak a szolgáltatásra, amelyet követően már fizethetnek is az iPhone-jukkal.

A szifon.com körkérdésére adott válaszokból pedig az derült ki, hogy az idén még két bank teszi lehetővé a legalább iPhone 6-os verziójú készülékkel és Mastercard-kártyával rendelkezőknek az érintéses fizetést: a CIB a nyár második felében, míg a K&H az év utolsó negyedében. A Budapest Banknál 2020 januárjában debütálhat e szolgáltatás, amelyet más hitelintézetek is szeretnék elérhetővé tenni ügyfeleiknek, de hogy mikor, arról még nincs konkrétum.  

 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!