2019. június 28. 10:20

Az OTP Bank után másodikként a többségi osztrák tulajdonú hitelintézet teszi lehetővé a legalább 6-os verziójú iPhone-nal való fizetést. Még az idén további két bank, a CIB és a K&H ügyfelei is rendezhetik a számlájukat a mobiljukat a terminálhoz érintve.  

Május 21-éig csak az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonok tulajdonosai használhatták a mobiljukat érintéses fizetésre Magyarországon, feltéve, hogy a Budapest Bank, az Erste Bank, a Gránit Bank, a K&H, a MKB Bank, vagy az OTP Bank ügyfelei voltak és Mastercard-kártyával rendelkeztek.

Év végéig már négy hazai banknál lesz elérhető Év végéig már négy hazai banknál lesz elérhető

Aznaptól azonban az OTP már a legalább 6-os verziójú iPhone-készülékek, Mastercard-kártyával rendelkező gazdáinak is lehetővé tette, hogy mobiljukat a terminálhoz érintve fizethessenek. Egy tegnap, az Erste honlapján néhány pillanatra felbukkanó, majd leszedett értesítésből pedig arra lehetett következtetni, hogy július 2-án 9 órától már a többségi osztrák tulajdonú hitelintézet ügyfelei is regisztrálhatnak a szolgáltatásra, amelyet követően már fizethetnek is az iPhone-jukkal.

A szifon.com körkérdésére adott válaszokból pedig az derült ki, hogy az idén még két bank teszi lehetővé a legalább iPhone 6-os verziójú készülékkel és Mastercard-kártyával rendelkezőknek az érintéses fizetést: a CIB a nyár második felében, míg a K&H az év utolsó negyedében. A Budapest Banknál 2020 januárjában debütálhat e szolgáltatás, amelyet más hitelintézetek is szeretnék elérhetővé tenni ügyfeleiknek, de hogy mikor, arról még nincs konkrétum.  

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.