TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A stressz a legtöbb ember életében újra és újra megjelenik bizonyos időközönként. Ha nem akarod, hogy teljes egészében maga alá temessen, akkor célszerű hatékony megoldást találnod a semlegesítésére.

 

Jelen bejegyzésünk keretei között pontosan ebben szeretnénk a segítségedre lenni. Megbízható és jól bevált praktikákat mutatunk ugyanis a stressz eredményes kezeléséhez, kezdve a probléma forrásának azonosításától, egészen az általad is egészen könnyen alkalmazható módszerekig.

Úgy is fogalmazhatnánk tehát, hogy „hess stressz”, de a furcsa szójátékok helyett nézzük meg inkább a konkrét praktikákat a stressz kezelésére.

Nevezd meg a káros stressz forrását

Ha képletesen szólva ki szeretnéd húzni a téged nyomasztó negatív stressz méregfogát, akkor egész egyszerűen találd meg a forrását. Ehhez nincs szükséged semmi másra egy tollon, papíron és egy szabad fél órán kívül.

Írj le minden olyan tényezőt, amely miatt félelmet, szorongást vagy aggódást érzel. Próbáld meg mindegyik tényező kapcsán feltenni magadnak a „miért” kérdést egészen addig, amíg a probléma gyökeréhez nem érsz.

Legtöbbször a munka, a pénzügyek, a párkapcsolatunk, az egészség vagy éppenséggel a családunk miatt szoktunk stresszt érezni. Ha sikerül azonosítanod a forrást, tovább tudsz lépni a megoldás irányába.

Stressz elűzés mesterfokon

A stressz méregfogát kihúzhatod egyszerűen úgy is, ha adsz magadnak egy kis „énidőt” és rászánsz néhány percet a relaxációra. Ehhez engedhetsz akár egy forró fürdőt is, amit a The Body Shop által biztosított egyiptomi tej- és mézfürdővel gazdagíthatsz.

De megadhatod a testednek a neki járó kényeztetést akár egy finom masszázsolaj, egy hidratáló arcmaszk vagy üdítően pozitív hatású testvaj által is.

Egy egész estés kényeztető relaxációt követően szinte úgy érezheted, mintha kicseréltek volna. Ennek köszönhetően újult erővel fogsz majd szembenézni a hétköznapok kihívásaival.

Könnyen alkalmazható módszerek a stressz kezelésére

A stressz hatékony kezelésére szerencsére számos jól bevált módszer létezik. Érdemes ezeket akár kombinálnod is, tovább növelve ezzel a siker esélyét.

Aggódás és szorongás helyett fordíts több időt a kedvenc hobbijaidra. Ez segít majd ellazulni és nem rágódni a problémákon. Emellett járj el sportolni, vagy mozogj aktívan hetente legalább három vagy négy alkalommal. Az aktív mozgásnál ugyanis kevés hatékonyabb módszer létezik a stresszmentes életmód kialakításához.

Ha pedig tényleg maga alá temetnek a nyomasztó problémák, akkor ne félj másoktól segítséget kérni. Vagyis mondd el, mi aggaszt akár a barátaidnak, a családtagoknak, vagy egy olyan szakembernek, aki bölcs tanácsokkal segíthet neked a megoldást illetően.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.