1p

A felügyeleti jóváhagyásokat követően, október 5-én lezárult az Aegon Hitel Zrt. lakossági jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleinek átadása. A késedelem nélküli, valamint a 90 napnál nem nagyobb késedelemmel teljesítő ügyfelek a Raiffeisen Bankhoz kerültek.

Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, majd idén június 4-én szerződést írt alá közel 75 milliárd forintnyi hitelállományának értékesítéséről. A késedelem nélküli, valamint a 90 napnál nem nagyobb késedelemmel teljesítő ügyfelek október 5-étől a Raiffeisen Bank ügyfeleivé váltak, a törlesztőrészleteket is a bank felé kell mostantól megfizetni.

Magát az Aegon Hitel Zrt.-t a társaságban maradt nem teljesítő hitelállománnyal együtt az Intrum svéd követeléskezelő társaság magyar leányvállalata vásárolja meg.

Az Aegon Hitel Zrt. 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették. Az ügylet néhány ezer ügyfelet érint, a portfolió mérete közel 75 milliárd forint.

Az ügyfelek teendőiről mind a Raiffeisen Bank, mind az Intrum levélben részletes tájékoztatást küld az érintetteknek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!