<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Január óta már hat bank kínálja az új, jegybank által minősített személyi kölcsönöket, amelyek kedvező kamatozást, kiszámíthatóságot és kényelmet ígérnek az ügyfeleknek. Pénzügyi szakértővel vizsgáltuk meg, megéri-e ezeket választani a hagyományos piaci személyi kölcsönök helyett.

Január óta kínálhatnak a pályázati feltételeknek megfelelő, Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MFSZ) a hazai hitelintézetek, amelyek közül február végéig hat nyerte el a Magyar Nemzeti Bank minősítését: az OTP Bank, Erste Bank, Takarékbank, Budapest Bank, Cetelem és a Cofidis kínálatában is megtalálhatók az új kölcsönök. 

Valóban különböznek a hagyományos személyi kölcsönöktől? Fotó: depositphotosValóban különböznek a hagyományos személyi kölcsönöktől? Fotó: depositphotos

A lakáshitelek és lakásbiztosítások után a személyi kölcsönökre is kiterjesztett minősítés garantálja, hogy a személyi kölcsönök megfelelnek a jegybank versenyélénkítő feltételeinek: a hitelnek 

  • szabad felhasználásúnak és hitelkiváltásra alkalmasnak kell lennie, 
  • legkésőbb 2021. július 1-től  teljesen online igényelhetők, 
  • fix kamatozásúak, 
  • 500 ezer forint hitelösszegig a kamat a választott referenciaértéket legfeljebb 15 százalékponttal, felette pedig 10 százalékponttal haladhatja meg,
  • a futamidő legfeljebb 7 év lehet, 
  • a felszámítható folyósítási díj pedig maximalizálva van.

Annak kapcsán vizsgáltuk meg a Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával összehasonlítható ajánlatokat, hogy kiderüljön: valódi alternatívát jelentenek-e árazásban az újfajta hitelek a hagyományos személyi kölcsönökhöz képest. 

Az összehasonlításhoz 2, 4 és 6 millió forintos hitelösszegű kölcsönöket vizsgáltuk 60, 72 és 84 hónapos futamdiővel, nettó 300 forintos fizetés átutalását vállalva:

A fentiek alapján kiderül: akár fogyasztás, akár hitelkiváltás a célunk, találni kedvezőbb árazású hagyományos hitelt a kalkulátorban szereplő fogyasztóbarát személyi hiteleknél 300 ezer forintos jövedelemmel, ami egy nagyobb összegű hitel esetén több mint 400 ezer forintos megtakarítást jelenthet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.