2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
MTI

Világszerte még mindig sok munkavállaló szembesül ugyanazokkal a nehézségekkel a munkavégzése során, a többi között munkahelyi stresszel, monotonitással, illetve a nemek közti bérkülönbségekkel - áll az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) hétfőn közreadott jelentésében.

A jelentés kitér a nemek közti bérkülönbség problémájára is,  kiemelve ennek kapcsán azt is, hogy a nők gyakrabban dolgoznak a férfiakénál alacsonyabb beosztásban.

A jelentés vizsgálja a hosszú munkavégzés miatti munkahelyi stressz jelenségét is, amellyel kapcsolatban az Európai Unió országai viszonylag jól teljesítettek: az uniós tagországokban a dolgozók csupán körülbelül 15 százaléka dolgozik többet heti 48 óránál. Ugyanez a szám az Egyesült Államokban 19 százalék körül mozog, sok más országban pedig eléri akár a 30-40 százalékot is.

Ugyanekkor a megkérdezett munkavállalók mintegy egyharmada nem lát a munkájában előrelépési lehetőséget, az interjúalanyok további egyharmada pedig aggódik a munka esetleges elvesztése miatt.

A jelentésben, amelyet az ILO az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért (Eurofound) nevű európai uniós ügynökséggel közösen végzett el, 41 ország dolgozóival készítettek interjút.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.