2p

Az uniós pénz egységéért 6 forinttal kell kevesebbet fizetni, mint 2024 első napján.

Úgy tűnik, a forintnak az új évre is sikerült átmentenie jó formáját. Miután 2023-at valamennyi főbb devizával szemben erősebben zárta, mint ahol nyitotta, 2024 első hetében még tovább emelkedett az árfolyama.

Az euróval szembeni jegyzése 6 egységgel ment feljebb és benézett a 378 forintos szint alá. A dollárral szemben kevesebb teret nyert, mindössze két egységgel ment fel a jegyzése, megközelítve a 345 forintos határt. Ennek oka, hogy a zöldhasú egy sor devizával szemben erősödött a magunk mögött hagyott héten, az euróval szemben is, így a forint ez esetben pozitív kilógása a sorból megsüvegelendő.

Különösen, hogy a svájci frankért is 6 forinttal kell most kevesebbet fizetni, 405,91-et, mint a hét elején. Aztán hogy ez a kegyelmi állapot meddig tart, az bizonytalan, hiszen a magyar gazdaság felől érkező hírek - többek között a költségvetés tavalyinál vártnál nagyobb hiánya és az államadósság EU-s összevetésben rekordnagysága - inkább a forint gyengülését kellene, hogy előidézze.

Az egyes devizák árfolyamait laptársunk, a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár oldalán tekintheti meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!