TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az olajcégek és energiavállalatok nyomott árfolyamáról és az Ausztriában, Németországban dolgozó magyar munkavállalók helyzetéről beszélt munkatársunk a TrendFM-nek.

A főleg olajban és gázban utazó tőzsdei energiacégek az abszolút sereghajtók az ágazatok között. Az energiaipari nagyvállalatok az amerikai tőzsdén 50, globálisan mintegy 45 százalékos árfolyam-esést szenvedtek el az idén, 36-38 százalékos olajár-esés mellett. Ám hosszabb távra, például tíz évre visszatekintve is 40-50 százalékos az árfolyamesés, ami szinte példátlan mértékű alulteljesítés – mondta Eidenpenz József, a Privátbankár.hu és az Mfor-hu főmunkatársa a TrendFM reggeli műsorában.

A magyar munkavállalók létszáma szeptemberben lényegében stagnált Ausztriában. Év/év alapon is csak kicsi s csökkenés, a foglalkoztatásuk majdnem a válság előtti szinten van. Eközben azonban szeptemberben sok lengyel, szlovén, horvát, román munkavállalót vettek fel Ausztriában.

Ha a magyarok a határon igazolják a külföldi munkavállalást, akkor a helyszíni beszámolók szerint nem küldik őket karanténba. Ám elképzelhető, hogy egyes munkavállalók, a magyar határzár esetleges szigorításától tartva, most szívesebben alkalmaznak más országból jött dolgozókat. (Erről a témáról írtunk ebben a cikkünkben is.)

A műsort meghallgathatja itt:

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.