<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az olajcégek és energiavállalatok nyomott árfolyamáról és az Ausztriában, Németországban dolgozó magyar munkavállalók helyzetéről beszélt munkatársunk a TrendFM-nek.

A főleg olajban és gázban utazó tőzsdei energiacégek az abszolút sereghajtók az ágazatok között. Az energiaipari nagyvállalatok az amerikai tőzsdén 50, globálisan mintegy 45 százalékos árfolyam-esést szenvedtek el az idén, 36-38 százalékos olajár-esés mellett. Ám hosszabb távra, például tíz évre visszatekintve is 40-50 százalékos az árfolyamesés, ami szinte példátlan mértékű alulteljesítés – mondta Eidenpenz József, a Privátbankár.hu és az Mfor-hu főmunkatársa a TrendFM reggeli műsorában.

A magyar munkavállalók létszáma szeptemberben lényegében stagnált Ausztriában. Év/év alapon is csak kicsi s csökkenés, a foglalkoztatásuk majdnem a válság előtti szinten van. Eközben azonban szeptemberben sok lengyel, szlovén, horvát, román munkavállalót vettek fel Ausztriában.

Ha a magyarok a határon igazolják a külföldi munkavállalást, akkor a helyszíni beszámolók szerint nem küldik őket karanténba. Ám elképzelhető, hogy egyes munkavállalók, a magyar határzár esetleges szigorításától tartva, most szívesebben alkalmaznak más országból jött dolgozókat. (Erről a témáról írtunk ebben a cikkünkben is.)

A műsort meghallgathatja itt:

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.