2019. szeptember 30. 13:01
mfor.hu

A turizmus megrengető hírrel kezdődött kollégánk stúdióbeszélgetése a Trend Fm műsorában, melyben szó esett még az európai uniós költségvetésről, a jegybankelnök és a pénzügyminiszter elmérgesedett vitájáról valamint arról, hogy mennyire kell aggódnunk a gyenge forint miatt, egyáltalán, mi számít gyengének.

A Thomas Cook utazási iroda csődje is azt bizonyítja, hogy a tradicionális vállalatoknak alkalmazkodniuk kell az új fogyasztási szokásokhoz. A fiatalabb generációk más kultúrát képviselnek, legyen szó akár a turizmusról: ők nem csomagban szeretik megvenni az utat, hanem maguk igyekeznek összeállítani a nyaralásukat. Ehhez pedig az internet tökéletes terep, ahol saját maguk foglalhatnak repülőjegyet, szobát, mindent. A nyugat-európai sajtóban megjelent elemzések szerint ez a fajta rugalmatlanság is vezetett a Thomas Cook csődjéhez, a Brexit és az időjárási körülmények (idén nagyon meleg volt a nyár Nagy-Britanniában, ezért a szokásosnál kevesebben utaztak délebbre nyaralni) mellett - elemezte a múlt hét egyik legfontosabb vállalati hírét kollégánk, Baka F. Zoltán a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában.

A beszélgetés során szóba került az uniós költségvetés is, mellyel kapcsolatban a múlt heti Kormányinfón - kollégánk kérdésére - kiderült, hogy a magyar kormány el tudja fogadni, ha a következő hétéves ciklusban a britek kilépésével csökken a rendelkezésre álló uniós finanszírozási keret. Gulyás Gergely szintén az uniós büdzséről azt mondta még, hogy nem lát előjeleket, amelyek alapján jogállamisági kérdésekhez kötnék a forráshoz való hozzáférést. Pedig az elmúlt napokban felerősödtek azok a hangok Brüsszelben, amelyek ilyen politikai kritériumhoz kötnék a támogatást.

Lapunk is foglalkozott nemrég a Varga-Matolcsy vitával, melynek során a jegybankelnök keményen nekiment a pénzügyminiszternek egy cikkben.

Matolcsy György Matolcsy György

Ezzel kapcsolatban azt fejtette ki munkatársunk, hogy a törésvonalnak szakmai és személyes okai is vannak, az előbbit illetően pedig az a polémia húzódik meg a háttérben, hogy mekkora segítséget tud nyújtani az MNB által felügyelt monetáris és a pénzügyi tárca kontrollja alatt álló fiskális politika a gazdaság gyorsabb növekedéséhez. A jelek szerint Matolcsy György elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amit a Pénzügyminisztérium fel tud mutatni.

A hanganyagot itt tudják meghallgatni:

    

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.