TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. szeptember 30. 13:01
mfor.hu

A turizmus megrengető hírrel kezdődött kollégánk stúdióbeszélgetése a Trend Fm műsorában, melyben szó esett még az európai uniós költségvetésről, a jegybankelnök és a pénzügyminiszter elmérgesedett vitájáról valamint arról, hogy mennyire kell aggódnunk a gyenge forint miatt, egyáltalán, mi számít gyengének.

A Thomas Cook utazási iroda csődje is azt bizonyítja, hogy a tradicionális vállalatoknak alkalmazkodniuk kell az új fogyasztási szokásokhoz. A fiatalabb generációk más kultúrát képviselnek, legyen szó akár a turizmusról: ők nem csomagban szeretik megvenni az utat, hanem maguk igyekeznek összeállítani a nyaralásukat. Ehhez pedig az internet tökéletes terep, ahol saját maguk foglalhatnak repülőjegyet, szobát, mindent. A nyugat-európai sajtóban megjelent elemzések szerint ez a fajta rugalmatlanság is vezetett a Thomas Cook csődjéhez, a Brexit és az időjárási körülmények (idén nagyon meleg volt a nyár Nagy-Britanniában, ezért a szokásosnál kevesebben utaztak délebbre nyaralni) mellett - elemezte a múlt hét egyik legfontosabb vállalati hírét kollégánk, Baka F. Zoltán a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában.

A beszélgetés során szóba került az uniós költségvetés is, mellyel kapcsolatban a múlt heti Kormányinfón - kollégánk kérdésére - kiderült, hogy a magyar kormány el tudja fogadni, ha a következő hétéves ciklusban a britek kilépésével csökken a rendelkezésre álló uniós finanszírozási keret. Gulyás Gergely szintén az uniós büdzséről azt mondta még, hogy nem lát előjeleket, amelyek alapján jogállamisági kérdésekhez kötnék a forráshoz való hozzáférést. Pedig az elmúlt napokban felerősödtek azok a hangok Brüsszelben, amelyek ilyen politikai kritériumhoz kötnék a támogatást.

Lapunk is foglalkozott nemrég a Varga-Matolcsy vitával, melynek során a jegybankelnök keményen nekiment a pénzügyminiszternek egy cikkben.

Matolcsy György Matolcsy György

Ezzel kapcsolatban azt fejtette ki munkatársunk, hogy a törésvonalnak szakmai és személyes okai is vannak, az előbbit illetően pedig az a polémia húzódik meg a háttérben, hogy mekkora segítséget tud nyújtani az MNB által felügyelt monetáris és a pénzügyi tárca kontrollja alatt álló fiskális politika a gazdaság gyorsabb növekedéséhez. A jelek szerint Matolcsy György elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amit a Pénzügyminisztérium fel tud mutatni.

A hanganyagot itt tudják meghallgatni:

    

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.