2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagyobb kapacitást, sokkal rövidebb töltési időt ígérnek már 2027-től.

Együttműködésre lépett a Toyota Motor Corp. és az Idemitsu Kosan Co. energetikai vállalat teljes egészében szilárdtest-akkumulátorok tömeggyártási technológiájának kifejlesztésére - jelentette be csütörtökön a Toyota.

A szilárdtest-akkumulátorok nagyobb kapacitással rendelkeznek a jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő járműakkumulátoroknál. A Toyota tájékoztatása szerint a több mint kétszeresére lehet vele növelni az elektromos járművek hatótávolságát, a töltési időt pedig akár tíz percre is le lehet rövidíteni.

A közlemény szerint a fejlesztési együttműködés célja, hogy a technológiát 2027-re kereskedelmi forgalomba lehessen vinni.

A szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésébe már a többi autógyártó vállalat is belefogott. A Toyota-Idemitsu együttműködés a szulfid szilárd elektrolitok fejlesztésére összpontosít, de kiterjed az ellátási lánc kiépítésére és a gyártási hatékonyság növelésére is. Az is igaz persze, hogy szilárdtest-akkumulátorokat már sokan ígértek a közeljövőre, de még egyetlen, valóban tömeggyártásra érett megoldást sem láttunk eddig.

Ha valóban a következő néhány évben versenyképes áron piacra tudna valaki dobni ilyen akkumulátorokat, az egyrészt teljesen átrajzolná az elektromos autók piacát, másrészt egy csapásra elavulttá tenné a hagyományos technológiával készülő akkumulátorok nagy részét is - veszélybe sodorva például a Magyarországra telepített hatalmas gyártási kapacitások jövőjét is.

(via MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!