2p

Tudni szeretné, mi vár Önre 2025-ben?
Mit okoz, hogy ingatlancélra is elkölthetőek a nyugdíjmegtakarítások?
Hogyan érinti ez a piacokat, merre mennek az ingatlanárak és az épitőipari árak?
Pogátsa Zoltán, Farkas András, Nagygyörgy Tibor
és sok más kíváló szakértő ezúttal élőben osztja meg nézeteit!

Találkozzunk személyesen!

2024. november 21. 16:00 Budapest

Részletek és jelentkezés itt

A Zazie Bistro & Bar idén először saját standdal jelenik meg a Bazilikánál található adventi vásárban, hogy a látogatók számára különleges gasztronómiai élményt nyújtson. Az ünnepi forgatagban Bíró Dani séf és Nagy Gergő cukrászmester különleges császármorzsa variációkkal várja azokat, akik egyszerre keresik a hagyományos ízeket és a modern konyha kreativitását.

A császármorzsa Ausztriából indult hódító útjára a 19. században és egy olyan ikonikus desszertté nőtte ki magát, amely mára szinte minden magyar család ünnepi asztalán megfordult már. Története a Monarchia korába nyúlik vissza, amikor az osztrák-magyar konyha kedvelt édességeként vált ismertté.

A legenda szerint az uralkodók asztaláról sem hiányozhatott, innen ered a „császár” elnevezés.

Magyarországon mára a téli időszak egyik kedvenc édessége lett, amely a hideg hónapokban különösen jól esik melegítő, gazdag ízvilágával.

A Zazie Bistro & Bar séfje, Bíró Dani az étterem cukrászmesterével, Nagy Gergővel közösen nem is akármilyen ízvilágokat álmodott meg, hiszen a morzsalékosra sült, aranybarna tészta négy különleges változatban lesz elérhető a téli adventi vásár ideje alatt.

A friss alma és a kakukkfű üde kombinációját az almás-kakukkfüves császármorzsa adja, a szilvával és illatos fahéjjal megbolondított változat az igazi telet idézi, a klasszikus madártej krémességével gazdagított madártejes császármorzsa két desszert ízvilágának csodás kombinációja, a barackos császármorzsa pedig a nyár ízeit csempészi egy kicsit vissza a Bazilikánál található karácsonyi vásárba.

A vásárban nemcsak a finom ízek, hanem a különleges adventi hangulat is garantált. A Zazie standjánál pedig az autentikus magyar gasztronómia és az ünnepi kreativitás találkozik, így a látogatók egyedi élményben részesülhetnek.

„Szerettük volna megmutatni, hogy a császármorzsa, ez a mindenki által szeretett desszert, milyen sokszínű és sokízű tud lenni. Az advent a hagyományokról és az összetartozásról szól, és reméljük, hogy ezek az ízek és a nálunk töltött pillanatok hozzájárulnak majd az ünnepi varázslathoz. Számomra ez az egyszerű, mégis varázslatos édesség nemcsak az ízekről, hanem a közösen töltött időről is szól. ” – mondta Bíró Dani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!