3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Friss prospektusait, és abban egészen különleges városnéző túrákat mutatott be pénteki partnerpartiján a Cityrama. Az új programok iránt bizonyára nagy lesz az érdeklődés, hiszen megélénkült a magyarországi, azon belül is kiváltképp a budapesti, beutazó turizmus.

A 17 éve sikeresen működő cég ügyvezetői-tulajdonosai, Erdei Bálint és Szabó Krisztián azonban először a Covid időszak küzdelmeire emlékezett vissza. Miután le voltak zárva a határok, kénytelenek voltak más foglalatosság után nézni: buszaikat ajánlgatták plébániának, nyugdíjas otthonnak, iskoláknak, vagy éppen vonatpótlásra használták azokat – és előfordult, egy-egy alkalommal olyan is, hogy a sofőr nem más volt, mint az egyik tulajdonos…

Szerencsére, ez az időszak elmúlt, és ha nem is ugyanakkora létszámmal és jármű parkkal, de mára elmondható, hogy lassan megközelíthetővé válik a négy évvel ezelőtti forgalom.

Nincs is jobb, mint egy jó városnézés a retró Trabanttal. Fotó: Youtube
Nincs is jobb, mint egy jó városnézés a retró Trabanttal. Fotó: Youtube

Részt vett már fenntarthatósági túrán?

A mai helyzethez és igényekhez alkalmazkodó városnéző programokról hallhattunk részleteket a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban rendezett szakmai találkozón. A klasszikus városnézések – Parlament, Zsinagóga, Lánchíd, Operaház  – mellett előrukkoltak egy úgynevezett fenntarthatósági túrával is, amely a főváros zöld oázisai között kalauzol. Ugyancsak zöld jelzővel illetik a pesti és budai sétálós városnézéseket.

Akik csak két-három napra érkeznek hozzánk, és kevés az idejük, azoknak szól a 1-hour Xpress Budapest, ahol a turisták ki sem szállnak a buszból, de mégis megtudhatják a legfontosabbakat a főbb látnivalókról.

A shoppingolástól Sisiig

Nem hagyható ki egyik prospektusból sem a hagyományos néptáncos-gulyásleveses- Budapest by Night program sem, mert igen népszerű. Érdekes az outlet shoppingoló kirándulás Biatorbágyra, ahol a külföldiek úgy érezhetik magukat, mint mondjuk, mi magyarok, Parndorfban.

Szentendre a klasszikus úti célok közé tartozik, akárcsak Gödöllő - Sisi regényes története bizonyára idén is sokakat érdekel majd.

A Lázár Lovaspark, a múzeum megtekintésével, a nagyszabású lovasbemutatóval és persze az autentikus magyar ételekkel a legtartalmasabb programok közé tartozik.

Főszerepben a Duna és a Balaton, meg a Trabant

Ami a vizeket illeti, főszereplő lett a Duna is: Esztergom, Visegrád és Szentendre mellett még Szlovákiába is át lehet pillantani, néhány fotó erejéig. Ugyancsak a fővárosból való kiruccanás jegyében született a balatoni túra, Tihany és Balatonfüred megállókkal.

Kissé messzebbre visz a Bécset bemutató buszos program, de szerepel sétahajózás és sétarepülés is az élménykínálatban. Az egyik legsikeresebb, évek óta, a retro Trabantos városnézés.

A Cityrama, fiatal csapatával, az elmúlt 17 év alatt a hazai beutaztató turizmus egyik  legmegbízhatóbb cége lett, de nem csupán ezzel foglalkoznak, hanem buszokat adnak bérbe rendezvényekre és turistacsoportok egyéni kívánságait is teljesítik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!