2p

Magyar Péter lenne jobb a gödörben lévő magyar gazdaságnak vagy Orbán Viktor?
Nem lesz baj abból, hogy a nyugdíjmegtakarításokat ingatlancélra is el lehet költeni?
Online Klasszis Klub élőben Felcsuti Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2024. november 28. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csendes hétköznap reggel is szinte nyüzsög a turistáktól a Vörösmarty tér és a Váci utca. Érződik ez a növekvő forgalom a tér stratégiai pontján magasodó Szamos birodalomban is. Ahogy beszámolt róla tegnap a cég tulajdonosa és vezérigazgatója, Szamos-Kelényi Gabriella, sikeresen átvészelték a Covidot, üzletet nem kellett bezárniuk, dolgozóikat sem kényszerültek elbocsátani, sőt, a nehéz időkben támogatták őket.

Jaj, de jó, a habos sütemény!

Szerencse, hogy az elviteles értékesítés engedélyezett volt. Guruló cukrászdáik járták azokat a településeket, ahol eddig üzletet nyitottak. A híres, Jaj de jó a habos sütemény! című, régi sláger zenés szlogenjének jegyében keltek el – műanyag  dobozokban  - a finom sütemények. Közben növekedett a webshop forgalma is.

Teljes gőzzel működik a birodalom. Fotó: Szamos Facebook-oldal
Teljes gőzzel működik a birodalom. Fotó: Szamos Facebook-oldal

Háború ide vagy oda, a turisták, a szakma nagy örömére, visszatértek, ennek köszönhető, hogy teljes gőzzel működik az évi 5 milliárd forint forgalmat lebonyolító édességbirodalom, főképp annak három zászlóshajója, a Parlamentnél lévő, Kossuth téri Szamos Cafe, a szentendrei Múzeum Kávézó és a Vörösmarty téri Gourmet ház. Olyannyira, hogy ismét elindították a reggeliztetést és tervezik a büféebéd újbóli kínálását, amely oly népszerű volt régebben, nemcsak a turisták, de a környékbeli hivatalokban dolgozók körében is.

Csokoládé manufaktúra, bonbonkészítő látványműhely, múzeum

Szamos Mátyás 1935-ben indította el családi vállalkozását, a Párisi utcában. Évekig csak a kézzel készített marcipánrózsák voltak a főszereplők, hogy aztán a XXI. századra széles palettájú, vendéglátós komplexummá fejlődjön a cég, 500 alkalmazottal, 22 üzlettel, csokoládé manufaktúrával, bonbonkészítő látványműhellyel, múzeummal, éttermi jellegű kínálattal. 

A sajtótájékoztatón bemutatkozott egy fiatal cukrász is, Papp Timea, aki a közelmúltban rendezett szakmai vetélkedésen nagy sikerrel szerepet Kukorica Jancsi nevű tányérdesszertjével. (Ne feledjük, hogy Petőfi emlékév van…)  A mutatós, könnyed, nem túl édes ultramodern tányérdesszert csak természetes és magyar alapanyagokból készült.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!