2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Csendes hétköznap reggel is szinte nyüzsög a turistáktól a Vörösmarty tér és a Váci utca. Érződik ez a növekvő forgalom a tér stratégiai pontján magasodó Szamos birodalomban is. Ahogy beszámolt róla tegnap a cég tulajdonosa és vezérigazgatója, Szamos-Kelényi Gabriella, sikeresen átvészelték a Covidot, üzletet nem kellett bezárniuk, dolgozóikat sem kényszerültek elbocsátani, sőt, a nehéz időkben támogatták őket.

Jaj, de jó, a habos sütemény!

Szerencse, hogy az elviteles értékesítés engedélyezett volt. Guruló cukrászdáik járták azokat a településeket, ahol eddig üzletet nyitottak. A híres, Jaj de jó a habos sütemény! című, régi sláger zenés szlogenjének jegyében keltek el – műanyag  dobozokban  - a finom sütemények. Közben növekedett a webshop forgalma is.

Teljes gőzzel működik a birodalom. Fotó: Szamos Facebook-oldal
Teljes gőzzel működik a birodalom. Fotó: Szamos Facebook-oldal

Háború ide vagy oda, a turisták, a szakma nagy örömére, visszatértek, ennek köszönhető, hogy teljes gőzzel működik az évi 5 milliárd forint forgalmat lebonyolító édességbirodalom, főképp annak három zászlóshajója, a Parlamentnél lévő, Kossuth téri Szamos Cafe, a szentendrei Múzeum Kávézó és a Vörösmarty téri Gourmet ház. Olyannyira, hogy ismét elindították a reggeliztetést és tervezik a büféebéd újbóli kínálását, amely oly népszerű volt régebben, nemcsak a turisták, de a környékbeli hivatalokban dolgozók körében is.

Csokoládé manufaktúra, bonbonkészítő látványműhely, múzeum

Szamos Mátyás 1935-ben indította el családi vállalkozását, a Párisi utcában. Évekig csak a kézzel készített marcipánrózsák voltak a főszereplők, hogy aztán a XXI. századra széles palettájú, vendéglátós komplexummá fejlődjön a cég, 500 alkalmazottal, 22 üzlettel, csokoládé manufaktúrával, bonbonkészítő látványműhellyel, múzeummal, éttermi jellegű kínálattal. 

A sajtótájékoztatón bemutatkozott egy fiatal cukrász is, Papp Timea, aki a közelmúltban rendezett szakmai vetélkedésen nagy sikerrel szerepet Kukorica Jancsi nevű tányérdesszertjével. (Ne feledjük, hogy Petőfi emlékév van…)  A mutatós, könnyed, nem túl édes ultramodern tányérdesszert csak természetes és magyar alapanyagokból készült.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!