Jaj, de jó, a habos sütemény!
Szerencse, hogy az elviteles értékesítés engedélyezett volt. Guruló cukrászdáik járták azokat a településeket, ahol eddig üzletet nyitottak. A híres, Jaj de jó a habos sütemény! című, régi sláger zenés szlogenjének jegyében keltek el – műanyag dobozokban - a finom sütemények. Közben növekedett a webshop forgalma is.
Háború ide vagy oda, a turisták, a szakma nagy örömére, visszatértek, ennek köszönhető, hogy teljes gőzzel működik az évi 5 milliárd forint forgalmat lebonyolító édességbirodalom, főképp annak három zászlóshajója, a Parlamentnél lévő, Kossuth téri Szamos Cafe, a szentendrei Múzeum Kávézó és a Vörösmarty téri Gourmet ház. Olyannyira, hogy ismét elindították a reggeliztetést és tervezik a büféebéd újbóli kínálását, amely oly népszerű volt régebben, nemcsak a turisták, de a környékbeli hivatalokban dolgozók körében is.
Csokoládé manufaktúra, bonbonkészítő látványműhely, múzeum
Szamos Mátyás 1935-ben indította el családi vállalkozását, a Párisi utcában. Évekig csak a kézzel készített marcipánrózsák voltak a főszereplők, hogy aztán a XXI. századra széles palettájú, vendéglátós komplexummá fejlődjön a cég, 500 alkalmazottal, 22 üzlettel, csokoládé manufaktúrával, bonbonkészítő látványműhellyel, múzeummal, éttermi jellegű kínálattal.
A sajtótájékoztatón bemutatkozott egy fiatal cukrász is, Papp Timea, aki a közelmúltban rendezett szakmai vetélkedésen nagy sikerrel szerepet Kukorica Jancsi nevű tányérdesszertjével. (Ne feledjük, hogy Petőfi emlékév van…) A mutatós, könnyed, nem túl édes ultramodern tányérdesszert csak természetes és magyar alapanyagokból készült.