2p

A Budavár Tours utasai éppen a helyszínen tartózkodtak – és ott vannak most is -, amikor a tragédia történt.

A mostani adatok szerint már több mint 2 ezer ember meghalt a péntek éjjel Marokkóban pusztított erős földrengésben, amely hatalmas károkat és pánikot okozott Marrákesben és több más városban. A Budavár Tours utasai éppen a helyszínen tartózkodtak – és ott vannak most is –, amikor a tragédia történt. 

Azonban, mint az iroda vezetőjétől, Skáfár Balázstól az Mforral egy lapcsoportba, a Klasszis Médiába tartozó Turizmus Online megtudta, semmit nem észleltek abból, hogy országszerte több helyütt mozgott a föld.

A magyarázat kézenfekvő: a turistákat mindenütt jól felépített, modern szállodákban helyezik el, és a pénteki, 6,8 erősségű földrengés nem okozott károkat ezekben az épületekben.  Nem úgy, mint azokon az elmaradott területeken – a Magas-Atlasz hegyvidéke alapvetően az érintett rész –, ahol nincsenek sűrűn lakott városok, hanem egy-két vályogházból, sárból tapasztott épületekből állnak a települések – itt történt a legsúlyosabb kár, hiszen kártyavárként omlottak össze ezek az építmények. De az igazsághoz az is hozzátartozik, Marokkó nem egy Törökország vagy egy Japán: itt igencsak ritkák a földmozgások, utoljára 120 éve volt erre hasonló példa.

További részletek is kiderülnek az interjúból.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!