2p

Százezer utas maradt hoppon szerdán - vajon csütörtökön már helyreáll a rend?

Komoly fennakadásokat okozott szerdán öt németországi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja, amelyet a Lufthansa légitársasággal fennálló bérvita miatt tartottak.

A német légitársaság kénytelen volt a megközelítőleg ezer menetrend szerinti járatának 90 százalékát törölni a munkabeszüntetés miatt.

A Lufthansa szerint mindez százezer utast érintett - írja az MTI összefoglalója. A Lufthansa két legnagyobb csomópontján, Frankfurt és München repülőterein a megszokott járatszám kevesebb mint fele indult el.

Csütörtökön talán helyreáll a rend a német reptereken. Fotó: Facebook / ver.di
Csütörtökön talán helyreáll a rend a német reptereken. Fotó: Facebook / ver.di

"Keserű nap" az utasoknak

A szolgáltató ágazatok dolgozóit képviselő ver.di Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőterein szólította fel munkabeszüntetésre a földi kiszolgáló személyzetet. A szakszervezet a sztrájk kiterjesztését helyezte kilátásba, amennyiben a légitársaság vezetése nem javít jelentősen jelenlegi bérajánlatán.

A mostani, 27 órás sztrájk várhatóan csütörtök reggel hét óráig tart. A Lufthansa mindemellett harminc csütörtök reggeli járatot törölt Frankfurtban és Münchenben.

Michael Niggemann, a Lufthansa személyzeti osztályának vezetője az MTI tudósítása szerint "keserű napról" beszélt az utasok számára a ZDF közszolgálati televíziónak. Hozzátette, hogy a ver.di eszkalációja szükségtelen volt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!