2p

Laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához Privátbankár Világjáró rovata Üzbegisztánban járt.

Közép-Ázsia legnagyobb lélekszámú, 37 milliós állama a napokban azzal került a hírekbe, hogy két miniszterünk is – Varga Mihály pénzügy- és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi – ellátogatott oda, s mellettük a Magyar Bankszövetség képviselői is eszmét cseréltek a Türk Államok társszervezeteinek delegáltjaival. Az OTP Banknak pedig már tavaly június óta van egy leánybankja is, miután a 2016-ban meghalt Iszlam Karimov utódja, Shavkat Mirziyoyev által elindított liberalizáció eredményeként legnagyobb hazai hitelintézetünk az első külföldi szereplőként vett részt az üzbég bankszektor privatizációjában.

De magánszemélyként sem elérhetetlen Üzbegisztán. Bár a repülőjegy ára némileg vaskosabb, a szállás és az étkezés már megfizethető, ami nem csoda, hiszen az utóbbi években végbement fejlődésük ellenére azért a volt szovjet utódállam lakosainak átlagbérei még mindig csak a harmada a magyarokéinak, alulról súrolja a 200 ezer forintot.

Üzbegisztánt a május és szeptember közötti nagy – júliusban és augusztusban akár a 45 fokot is elérő – meleg miatt érdemesebb késő ősz és kora tavasz között felkeresni. Már csak azért is, mert a kánikula okozta hőérzetet nem lehet tengerparton enyhíteni, lévén, hogy ez az ország az egyetlen Közép-Ázsiában, amelynek nincs ilyenje, a legközelebbi két országra van tőle.

Ennél részletesebb információk is kiderülnek laptársunk cikkéből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!