<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az ellenzéki összefogást szólítja fel nyílt levélben egy szándéknyilatkozat elfogadására, öt törekvéséhez szeretne támogatást.

A politikai ambícióikkal nemrég a színre lépő üzletember először is leszögezi, hogy "célom a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása". A levelet az MTI-nek küldte el Gattyán György.

Ennek érdekében "felajánlom segítségemet minden kormányváltó erőnek, amennyiben a következőkben foglalt programpontok megvalósítása mellett írásban, együtt hitet tesznek velem."

Gattyán ezután rátér a lényegre: "Felkérem az Ellenzéki Összefogást, hogy tegyenek szándéknyilatkozatot, amelyben kifejezik támogató hozzáállásukat, elhatározásukat a Megoldás Mozgalom alább felsorolt pontjaival kapcsolatban. Ha egyetértenek ezekkel a törekvéseinkkel, arra kérem Önöket, hogy 2022. január 17-ig kezdeményezzenek közös tárgyalássorozatot a Megoldás Mozgalommal a részletek kidolgozásáról, hogy a pontokból a tavaszi választásokig egy, a két fél által aláírt javaslatcsomag készülhessen."

Az öt pont összefoglalva a következő:

  • A közbeszerzési rendszer strukturális átalakítása, a gyanús beszerzések automaikus kiszűrésére is alkalmas informatikai rendszer kiépítése.
  • Kormányváltás után "azonnali (további) 10%-os alapbéremelést kell végrehajtani az állami közoktatásban dolgozók részére, a jelenlegi egyházi támogatások terhére. Továbbá garanciavállalást kell tenni arra, hogy az állami oktatásban dolgozók teljes bére inflációkövető lesz."
  • Minden 14 év feletti magyar fiatalnak egy szoftverekkel felszerelt, távoktatásra alkalmas hordozható számítógép biztosítása.
  • A kormányzat és az állami tulajdonú cégek kommunikációs és hirdetési kiadásainak radikális csökkentése, ezek összesen sem haladhatnák meg a 10 milliárd forintot.
  • A közmédia költségvetésének jelentős csökkentése.

Az így felszabaduló összegeket Gattyán "a vidék felzárkóztatására, azon belül is, az ország digitális tudatra ébredésének elősegítésére" költené.

Mint ismeretes, Gattyán György erotikus tartalmak online közvetítéséből gazdagodott meg, fő vállalkozása az erre szakosodott LiveJasmin portál. Politikai színre lépésével kapcsolatban elemzők egy része azt feltételezi, hogy az új, független szerepben tetszelgő szereplő megjelenése a kormánypártok malmára hajthatja a vizet. Gattyán György viszont azt állítja, hogy célja a kormányváltás.