<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Harminc emberrel, házkutatási paranccsal szállt ki ma reggel a NAV az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjához.

A HVG tudósítása szerint hétfő reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagyjából harminc munkatársa jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában. Házkutatási paranccsal érkeztek.

Mint később a NAV tájékoztatásából kiderült, "több jogi személlyel kapcsolatban" és "költségvetési csalás" miatt nyomoznának, ezért jöttek iratokat lefoglalni. Ez meglepte Iványi Gábort, aki abban a hitben volt, hogy az adóhivatal ezúttal is a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által felhalmozott adótartozások ügyében jár el. Ez az intézményekben foglalkoztatottak bérének járulékterheiből és késedelmi büntetésből összejött 200 millió forint körüli felhalmozott tartozás, és a NAV már korábban is próbálta lefoglalásokkal, inkasszókkal behajtani, tavaly októberben például fegyveres adóellenőrök révén.

A korábban ellenzéki köztársasági elnökjelöltként is felmerült Iványi a HVG-nek először azt nyilatkozta, hogy

"Ez egy demonstratív politikai akció."

Hozzátette azt is, nagyon szívesen kifizetnék, ha végre a magyar állami is kifizetné azt a több milliárd forintot nekik, ami a jog szerint jár.

Miután megtudta, hogy ezúttal más ügyben érkeztek a NAV-osok, Iványi úgy fogalmazott:

"Itt nincs költségvetési csalás, ha van ilyen, akkor azt a Miniszterelnökségen tessék keresni" - majd arról beszélt, hogy ami történik, az  "teljes politikai letámadás".

"Ez egy kampányfogás, amihez eszközként használják a NAV-ot, amit nagyon sajnálok, de ők nem tehetnek róla, bár nekik inkább azokat kellene vizsgálni, akik a maguk javára fordították az uniós pénzeket, és még ezen kívül jelentős számú gazdasági bűncselekmény van ebben az országban, de nem itt kell ezeket keresni nálunk" - mondta el még Iványi, aki ragaszkodik a sajtó jelenlétéhez a házkutatás során, annak ellenére is, hogy ennek a NAV nyomozói nem örülnek.