<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Négy éve éppen elcsíptek egy mandátumot, idén ez nem jött össze - lemondott az LMP elnöksége.

Lemondott az LMP elnöksége, miután a párt nem szerzett mandátumot a vasárnapi európai parlamenti választáson - jelentette be Keresztes László Lóránt társelnök az MTI tudósítása szerint.

A párt komoly belső harcokkal tarkított úton jutott el az EP-választásokig, olyan ismert politikusok hagyták el az LMP-t, mint Szél Bernadett és Hadházy Ákos. A listavezető végül Vágó Gábor lett, a kampányban elsősorban a zöld témákat, a klímavédelmet karolták fel. Bár ez a vonal Nyugat-Európában jól teljesített, az LMP ezt a vonatot nem tudta meglovagolni, és kiesett az EP-ből.

Az LMP "Az utolsó órában vagyunk!" címmel tartott kampányzáró rendezvénye Budapesten, a Széll Kálmán téren 2019. május 24-én. MTI/Balogh Zoltán

Belebuktak a belháborúkba

Keresztes a sajtótájékoztatón a választás egyetlen pozitívumaként azt említette, hogy az LMP képes volt egy valódi sorskérdést, az éghajlatváltozást a kampány középpontjába állítani. Vágó Gábor listavezető a választási vereséget a tavalyi országgyűlési választás után az LMP-ben kialakult belső visszásságoknak tulajdonította. Ahogy fogalmazott, le kell küzdeni azt a hitelességi válságot, amit "a 2018-as harakiri" okozott.

A párt másik társelnöke, Demeter Márta a választási vereség kiértékelését ígérte, valamint az ökopolitika terjesztését.

Az LMP várhatóan júniusban tartja tisztújítását - hangzott el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.