1p

Akkor lehet ugyanis az Országgyűlés alakuló ülése, ahol ötödszörre is miniszterelnökké választhatják.

Az ATV kormányhoz közelálló forrásokra hivatkozva írja, hogy Áder János május 2-ára fogja összehívni a parlament alakuló ülését, amelyen az államfő javaslatot tesz a kormányfő személyére. A miniszterelnököt feles többséggel választhatják meg a képviselők.

Orbán Vikor egy hete arról beszélt, hogy a kormányalakítás nem fog gyorsan menni, az új kabinet május vége előtt nem fog felállni.

Az még kérdeses, az ellenzéki képviselők közül kik vesznek majd részt az alakuló ülésen. A Momentum Hadházy Ákos javaslatára már bejelentette, hogy a frakció 11 tagja bojkottálja az ülést, amennyiben nem teljesülnek "garanciális feltételeik", ugyanakkor az LMP elnökségi tagja, Ungár Péter az alakuló ülésből nem szeretne "politikát csinálni". A többi ellenzéki párt vezetősége még nem nyilatkozott a kérdésről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!