<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Akkor lehet ugyanis az Országgyűlés alakuló ülése, ahol ötödszörre is miniszterelnökké választhatják.

Az ATV kormányhoz közelálló forrásokra hivatkozva írja, hogy Áder János május 2-ára fogja összehívni a parlament alakuló ülését, amelyen az államfő javaslatot tesz a kormányfő személyére. A miniszterelnököt feles többséggel választhatják meg a képviselők.

Orbán Vikor egy hete arról beszélt, hogy a kormányalakítás nem fog gyorsan menni, az új kabinet május vége előtt nem fog felállni.

Az még kérdeses, az ellenzéki képviselők közül kik vesznek majd részt az alakuló ülésen. A Momentum Hadházy Ákos javaslatára már bejelentette, hogy a frakció 11 tagja bojkottálja az ülést, amennyiben nem teljesülnek "garanciális feltételeik", ugyanakkor az LMP elnökségi tagja, Ungár Péter az alakuló ülésből nem szeretne "politikát csinálni". A többi ellenzéki párt vezetősége még nem nyilatkozott a kérdésről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.