<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Egy benyújtott törvényjavaslat erősíti a gyanút, hogy az egészségügy a Belügyminisztériumhoz kerülhet.

A HVG vette észre, hogy a parlament honlapjára felkerült, Gulyás Gergely által jegyzett, a pandémia miatt vészhelyzet megszűnésével kapcsolatos jogi kérdéseket rendező törvényjavaslatban egy új megnevezés, "az egészségügyért és közbiztonságért felelős miniszter" szerepel.

Ez arra utal, hogy az új kormányban az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Belügyminisztériumhoz kerülhet az egészségügy felügyelete. A várakozások szerint a belügyi tárcát újra Pintér Sándor kaphatja meg a kormány megalakulásakor.

A mintegy 70 oldalas salátatörvényben egyébként szerepel a fenti kifejezés mellett "az egészségügyért felelős miniszter és a közbiztonságért felelős miniszter" megfogalmazás is, amiből akár az is kiolvasható, hogy két külön miniszter felel majd a két területért, de az is elképzelhető, hogy a rohamtempóban elkészült szövegben nem figyeltek ilyen nüanszokra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.