2019. február 22. 14:16
mfor.hu

A felcsúti nagytőkés a tavaszi ünnepek közeledtével egy fél állatot ajándékoz a Mátrai Erőmű minden dolgozójának.

A napokban levelet kaptak a Mészáros Lőrinc tulajdonolta Mátrai Erőmű dolgozói a vezetőségtől, melyet az Index.hu szerzett meg. Ebben megköszönik az alkalmazottak munkáját, majd jön a jó hír:

"A tulajdonos – a menedzsment, az üzemi tanácsok és a munkavállalói érdekképviseletek együttműködésében – úgy döntött, hogy a csoport munkavállalói életvitelének javítása, a tavaszi ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni, ezért a munkatársakat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel lepi meg."

A levél szerint az odaajándékozandó félsertés súlya megközelítőleg 45-50 kg, ezt a munkások félbe vágva (negyedelve), 2 db élelmiszeripari zsákba csomagolva kapják majd meg.

Mint hogy a Mátrai Erőmű a saját honlapja szerint 2100 főt foglalkoztat (az Opten 2017 végi adatsora 2167-et mutat, de maradjunk a vállalat számainál), ez azt jelenti, hogy Mészáros 1050 malacot vágat le.

Bár a felcsúti milliárdosnál jó világ van, azért mi mégis konzervatívak maradunk, és közepes minőségű vágósertésekkel számolunk. Ezek termelői ára kilónként 400 forint, tehát a levágásra ítélt kb. 100 kilós disznók példányonként 40 ezer forintba kerülnek. 1050 disznó így 

42 millió forintot kóstál.

Ezt a pénzt a Napi.hu tavaly májusi számítását alapul véve Mészáros Lőrinc

138 perc alatt keresi meg.

Cetelem MKB Cib Tov·bbi aj·nlatok