2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A felcsúti nagytőkés a tavaszi ünnepek közeledtével egy fél állatot ajándékoz a Mátrai Erőmű minden dolgozójának.

A napokban levelet kaptak a Mészáros Lőrinc tulajdonolta Mátrai Erőmű dolgozói a vezetőségtől, melyet az Index.hu szerzett meg. Ebben megköszönik az alkalmazottak munkáját, majd jön a jó hír:

"A tulajdonos – a menedzsment, az üzemi tanácsok és a munkavállalói érdekképviseletek együttműködésében – úgy döntött, hogy a csoport munkavállalói életvitelének javítása, a tavaszi ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni, ezért a munkatársakat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel lepi meg."

A levél szerint az odaajándékozandó félsertés súlya megközelítőleg 45-50 kg, ezt a munkások félbe vágva (negyedelve), 2 db élelmiszeripari zsákba csomagolva kapják majd meg.

Mint hogy a Mátrai Erőmű a saját honlapja szerint 2100 főt foglalkoztat (az Opten 2017 végi adatsora 2167-et mutat, de maradjunk a vállalat számainál), ez azt jelenti, hogy Mészáros 1050 malacot vágat le.

Bár a felcsúti milliárdosnál jó világ van, azért mi mégis konzervatívak maradunk, és közepes minőségű vágósertésekkel számolunk. Ezek termelői ára kilónként 400 forint, tehát a levágásra ítélt kb. 100 kilós disznók példányonként 40 ezer forintba kerülnek. 1050 disznó így 

42 millió forintot kóstál.

Ezt a pénzt a Napi.hu tavaly májusi számítását alapul véve Mészáros Lőrinc

138 perc alatt keresi meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!