1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Nissan Motor közölte, hogy 1500 munkahelyet szüntet meg egy korai nyugdíjazási program keretében Japánban, hogy növelje profitját a hazai piacon.

A cég nemrég szüntetett meg 775 munkahelyet az Egyesült Államokban hasonló módon - közli a BBC News.

Japán harmadik legnagyobb autógyártója februárban jelezte: 12 százalékkal kevesebb bevételre számítanak a március 31-ével záruló üzleti évben.

Míg a japán autógyártók szerepe egyre növekszik külföldön, addig egyre rosszabb hírek érkeznek a hazai eladásaik számáról a gyenge kereslet és a nagy verseny miatt.

Ahhoz, hogy növelje értékesítését Japánban, és elérje a 4,2 milliós eladási számot 2009-re, a Nissan 11 vadonatúj és újratervezett modellel jelentkezik a jelenlegi üzleti évben.

A leépítések és a korai nyugdíjazás a teljes munkaidőben dolgozó, 45 éven felüli alkalmazottakat érinti, akik legalább öt éve dolgoznak a cégnél.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!