<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A szakszervezet szerint 150 millió forintba kerülhet a HÉV kiválása a BKV-ból. Ugyanakkor az érdekképviseletek szerint a BKV vezetése nem készített semmiféle hatástanulmányt, és szerintük a MÁV-val sem egyeztettek.

A szakszervezetek szerint a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) vezetése nem tudja, hány embert foglalkoztatnak a HÉV-nél; Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese szerdán közölte, becslések szerint legalább 150 millió forintba kerülne a helyiérdekű vasút kiválása a BKV-ból.

A szakszervezeti vezető szerdán, a közlekedési vállalat menedzsmentjével folytatott megbeszélés után elmondta, hogy jövő hétfőn letelik a határidő, amelyet az érdekképviseletek a cégvezetésnek adtak, hogy választ kapjanak a HÉV kiszervezésével kapcsolatos kérdéseikre. A BKV vezetésének képviselői tárgyaláson nem tudták megmondani, hogy mekkora a HÉV-nél dolgozók létszáma; az üzletág esetleges kiszervezése után mennyien dolgoznának ott és milyen munkakörben.

A kiszervezésről semmiféle hatástanulmány nem készült - hangsúlyozta Gulyás Attila. Hozzátette: "sőt, kiderült, hogy még a MÁV-val sem egyeztettek, pedig a tervek szerint a vasúttársasággal közös cégbe kerülne a kiszervezés után a HÉV". A BKV vezetősége továbbra sem tudta bemutatni a társaság előzetes üzleti tervét és a közép- és hosszú távú finanszírozást rendező koncepciót sem, amire pedig ígéretet tettek.

Gulyás Attila hangsúlyozta: a határidő leteltével néhány nap alatt dönthetnek a nyomásgyakorlásról és akár egy hónapon belül újabb BKV-sztrájk lehet. A szakszervezeti vezető szerint a cég vezetősége nem követ el mindent, hogy elkerülje a sztrájkhelyzetet. A felek legközelebb pénteken egyeztetnek újra az elővárosi vasút kiszervezéséről.

Az érdekképviseletek úgy vélik, attól, hogy holdinggá alakulna a BKV, még nem feltétlenül lesz eredményes a gazdálkodása, viszont sokak állása kerülhet veszélybe. Ezért hatástanulmányokat, illetve az eredményes gazdálkodáshoz szükséges foglalkoztatás fenntartását kérik. A hét elején kezdett egyeztetést 11 érdekképviseleti vezető kérte Kocsis István vezérigazgatótól.

A BKV szerdán este azt közölte az MTI-vel, hogy a HÉV-ágazatot érintő átszervezésről szóló hatástanulmány, valamint az ehhez kapcsolódó létszámterv; a társaság közép- és hosszú távú finanszírozási koncepciójának, illetve a vállalat üzleti előtervének kidolgozása folyamatban van. Mint írták, a szerdai tárgyaláson  a vállalat tervezett átszervezésének hatásait érintő, valamint a létszámokkal kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a felek. Hozzátették, hogy továbbra is a megegyezés a cél. 

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.