<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az akadémia a korábbi hírek szerint már idén szeptemberben megkezdte működését, bár az épületre még várni kell jó néhány hónapot.

2017 május közepén jelentette be a városból fejlesztési miniszteri posztba érkező Seszták Miklós, hogy kézilabda és fociakadémia is indul Kisvárdán Kárpátmedencei Kézilabda Akadémia néven. Bár az első osztályok már most szeptemberben elindultak, saját kollégiuma még nem volt az intézménynek, így más tanintézmények kollégiumaiban szállásolták el a gyerekeket. Nagyon sokat viszont már nem kell várni, lassan beindul a munka és 420 nap, vagyis közel 14 hónap múlva az akadémiának saját kollégiuma is lesz.

A közbeszerzési hatóság oldalán bukkantunk rá arra a szerződésre, melyet a Nemzeti Sportközpontok jegyez a témában. A november 24-én aláírt papír szerint a projektet a Nyírépszer Hungária Kft. nyerte meg magának a nyílt közbeszerzési eljárás során. Mivel az adatbázisba még nem töltötték még fel az eljárás során készült bontási jegyzőkönyvet, sem pedig az összefoglaló tájékoztatást, azt egyelőre nem tudni, hányan pályáztak a munkákra, ahogy arról sincs információ, hogy a nyertes cég alvállalkozókat bevon-e a munkákba.

Seszták Miklós (Fotó: MTI)
hirdetés

A Nyírépszer a kivitelezési munkát nettó 1,38 milliárd forintért vállalta, a tervezést pedig nettó 13,95 millióért, vagyis összesen 1,39 milliárd forintot kaphat a budapesti székhelyű cég, aki nem ismeretlen Kisvárdán. A Kisvárdai Atlétikai Centrum fejlesztése keretén belül ők bővítették a Bessenyei György Gimnázium tornatermét, és egy másik céggel karöltve ők kapták a Kisvárdai Sportszálló és Apartmanház 1,4 milliárdos projektjét is.

Kisvárda fejlődése öles léptekkel halad előre, hiszen épül:

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.