Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozattal jelentős összeget ad a kormány sportcélokra. 

Két sportos kormányhatározat is volt a hétfő este megjelent Magyar Közlönyben. Az első szerint

  • a kormány egyetért azzal, hogy folytatni kell a Diósgyőri Városrész Testgyakorló Kör Sportegyesület észak-magyarországi sportfejlesztési programját, ezért a 2018-as, 9,9 milliárd forint támogatáson felül most megítéltek neki még 1,1 milliárd forintot a költségvetés terhére
  • a kormány az Észak-magyarországi Regionális Utánpótlás Központ működésének és sportszakmai fejlődésének a támogatásával is egyetért, erre is 1,1 milliárd forintot adnak a költségvetésből

A DVTK csapatának otthont adó új Diósgyőri Stadion 2018. május 5-én, az avató napján. (MTI / Vajda János) A DVTK csapatának otthont adó új Diósgyőri Stadion 2018. május 5-én, az avató napján. (MTI / Vajda János)

A Diósgyőr egyébként nemrég került Szíjj László érdekkörébe, erről itt írtunk.

A DVTK-nak megítélt összeget a 2021-es költségvetésen belül a Gazdaságvédelmi Alapból fogják folyósítani. A biztosított források közvetlen címzettjét is rögzítik:

  • 1,1 milliárd a Borsodsport Invest Kft.-vel (a diósgyőri sportegyesület tulajdonosa)
  • 863 millió forint közvetlenül a focicsapat mögött álló gazdasági társasághoz megy, a Diósgyőr Futball Kft.-hez, 
  • 250 millió pedig a Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesülethez.

A másik határozatban a kormány egyetért azzal, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség koncepciója szerint a Budapest belterület 42444/23 helyrajzi számú ingatlanon - ez a kőbányai Újhegyen van, a Hangár utca 10. szám alatti Sportliget - fedett mobil velodrom épüljön.

Erre 336 millió forintot szán a kormány az idei költségvetésből, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma kap meg, és ad tovább a  BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nek támogató okirattal, elszámolási kötelezettség, a fel nem használt, valamint a nem rendeltetésszerűen felhasznált támogatási összeg tekintetében visszafizetési kötelezettség rögzítésével. Az összeget a határozat megjelenését követő 30 napon belül kell az EMMI részére biztosítani, akinek onnantól kezdve 45 napja lesz a BMSK-nak továbbítani azt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.