<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A főváros belső negyedeiben 400–800 forintos behajtási, azaz dugódíjakat javasol 2012-től a Főmterv Zrt. által vezetett szakmai grémium, erről tegnap tárgyalt a főpolgármesteri kabinet, értesült a Világgazdaság.

A dugódíj eredményeként naponta 60–110 ezer autóval kevesebb közlekedne a főváros belső negyedeiben, ez pedig csökkentené a légszennyezettségét. A terv emellett figyelmet fordít a közösségi és kerékpáros-közlekedés fejlesztésére is.

A kabinet felkérte a szakértőket, fél év alatt készítsenek részletes intézkedési tervet, mely a 2020-ig megvalósítandó jogszabályi változtatások mellett felsorolja a szükséges fejlesztéseket, ezek költségvetési vonzatait.

Más szakértők viszont úgy vélik, a főváros közlekedési helyzete, szerkezete miatt a dugódíjra jelenleg aligha van lehetőség ebben a formában. Ehhez fejleszteni kellene a tömegközlekedést, például visszaállítani a belvárosi villamosokat. Másfelől nehéz lesz a díjfizetés megállapítása, hiszen kizárólag elektronikus úton képzelhető el, írja a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.