Ráadásul sokkal olcsóbb, mint ehelyett ételt házhoz rendelni.
1. Carbonara spagetti
Mindig érdemes a kamránkban tartani egy pár zacskó tésztát, hiszen az olyan helyzetekben, amikor nincs kedvünk órákat tölteni a konyhában, remekül tudnak jönni. A Patikamra alapjainak és szószainak kínálatában többek között carbonara alapot is találhatunk, a fogás elkészítéséhez pedig csak 3 egyéb összetevőre lesz szükségünk: sonkára, egy kis tejre, illetve tésztára.
Ha megvannak a hozzávalók, nincs más dolgunk, mint sós vízben kifőzni a tésztát, majd az apró kockákra vágott sonkát vajon megpirítani. Ha a sonka elérte az ideális állapotot, öntsük rá az alapot, illetve a csomagoláson megadott mennyiségű tejet. Gyakran kevergetve forraljuk fel a szószt, majd pedig vegyük le a tűzről, és keverjük össze a már kifőzött és leszűrt tésztával.
Ezek az alapok pedig akkor is kiválóak lehetnek, ha nemcsak 2 főre, hanem akár egy egész családra szeretnénk főzni, hiszen az XXL kiszereléssel akár 5 főre elegendő adagot is készíthetünk.
2. Édes-savanyú csirke
A tésztákat persze könnyen meg lehet unni, így ha valami tartalmasabbra vágyunk, nyugodtan nyithatunk a húsosabb ételek felé is, hiszen ezek között is van olyan, ami gyorsan elkészül. Csirkemellel dolgozva például könnyen kaphatunk ízletes fogásokat, ráadásul minimális időre van szükség ahhoz, hogy a hús megsüljön.
A kínai édes-savanyú csirke elkészítéséhez csupán az alapra, csirkemellre, ananászkonzervre, illetve rizsre lesz szükségünk. Az étel előnye, hogy jól hasznosíthatjuk hozzá a hűtő mélyén rejlő maradékokat is, legyen szó akár egy néhány napos paradicsomról vagy paprikáról.
Első körben pirítsuk meg a csíkokra felvágott csirkemellet, majd adjuk hozzá a csomagoláson megadott mennyiségű vízzel elkevert alapot, illetve a lecsepegtetett ananászt. Gyakori keverés mellett forraljuk fel a ragut, majd főzzük ki a rizst, és a kettőt együtt tálaljuk.
3. Mexikói chilis bab
Ez a chilis bab recept egyszerű és nagyszerű, ráadásul senki nem fogja megmondani, aki megkóstolja, hogy porból készítettük! Az étel elkészítéséhez nem lesz másra szükségünk, mint darált húsra, illetve vörösbab- és kukoricakonzervre. A jó hír, hogy bár egy húsos fogásról beszélünk, nagyon gyorsan megvan, hiszen mivel darált húsról beszélünk, nem kell bajlódnunk annak megtisztításával, előkészítésével, rögtön kezdhetünk a pirítással. Ezt követően csak adjuk hozzá az alapot, majd a lecsepegtetett konzervek tartalmát, és már kész is a finom és tápláló ebéd!
Ha te is szereted a gyors recepteket, érdemes mindig tartani a kamrádban pár alapot, konzervet, illetve száraz árut, így bevásárlás nélkül, percek alatt összedobhatsz egy finom fogást!