3p

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor nincs ideje egy bonyolultabb fogás elkészítésére, viszont szeretne mégis elfogyasztani egy finom, meleg ebédet. Cikkünkben bemutatunk 3 olyan receptet, amely konyhai alapból készül, és pár hozzávaló segítségével percek alatt összedobható.

Ráadásul sokkal olcsóbb, mint ehelyett ételt házhoz rendelni.

1. Carbonara spagetti

Mindig érdemes a kamránkban tartani egy pár zacskó tésztát, hiszen az olyan helyzetekben, amikor nincs kedvünk órákat tölteni a konyhában, remekül tudnak jönni. A Patikamra alapjainak és szószainak kínálatában többek között carbonara alapot is találhatunk, a fogás elkészítéséhez pedig csak 3 egyéb összetevőre lesz szükségünk: sonkára, egy kis tejre, illetve tésztára. 

Ha megvannak a hozzávalók, nincs más dolgunk, mint sós vízben kifőzni a tésztát, majd az apró kockákra vágott sonkát vajon megpirítani. Ha a sonka elérte az ideális állapotot, öntsük rá az alapot, illetve a csomagoláson megadott mennyiségű tejet. Gyakran kevergetve forraljuk fel a szószt, majd pedig vegyük le a tűzről, és keverjük össze a már kifőzött és leszűrt tésztával. 

Ezek az alapok pedig akkor is kiválóak lehetnek, ha nemcsak 2 főre, hanem akár egy egész családra szeretnénk főzni, hiszen az XXL kiszereléssel akár 5 főre elegendő adagot is készíthetünk. 

2. Édes-savanyú csirke

A tésztákat persze könnyen meg lehet unni, így ha valami tartalmasabbra vágyunk, nyugodtan nyithatunk a húsosabb ételek felé is, hiszen ezek között is van olyan, ami gyorsan elkészül. Csirkemellel dolgozva például könnyen kaphatunk ízletes fogásokat, ráadásul minimális időre van szükség ahhoz, hogy a hús megsüljön. 

A kínai édes-savanyú csirke elkészítéséhez csupán az alapra, csirkemellre, ananászkonzervre, illetve rizsre lesz szükségünk. Az étel előnye, hogy jól hasznosíthatjuk hozzá a hűtő mélyén rejlő maradékokat is, legyen szó akár egy néhány napos paradicsomról vagy paprikáról. 

Első körben pirítsuk meg a csíkokra felvágott csirkemellet, majd adjuk hozzá a csomagoláson megadott mennyiségű vízzel elkevert alapot, illetve a lecsepegtetett ananászt. Gyakori keverés mellett forraljuk fel a ragut, majd főzzük ki a rizst, és a kettőt együtt tálaljuk. 

3. Mexikói chilis bab

Ez a chilis bab recept egyszerű és nagyszerű, ráadásul senki nem fogja megmondani, aki megkóstolja, hogy porból készítettük! Az étel elkészítéséhez nem lesz másra szükségünk, mint darált húsra, illetve vörösbab- és kukoricakonzervre. A jó hír, hogy bár egy húsos fogásról beszélünk, nagyon gyorsan megvan, hiszen mivel darált húsról beszélünk, nem kell bajlódnunk annak megtisztításával, előkészítésével, rögtön kezdhetünk a pirítással. Ezt követően csak adjuk hozzá az alapot, majd a lecsepegtetett konzervek tartalmát, és már kész is a finom és tápláló ebéd!

Ha te is szereted a gyors recepteket, érdemes mindig tartani a kamrádban pár alapot, konzervet, illetve száraz árut, így bevásárlás nélkül, percek alatt összedobhatsz egy finom fogást!




 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!