2019. március 27. 08:53
mfor.hu

Az Ayola (az USA-ban Priya) nevű orvosi eszköz folyamatosan méri a női test hőmérsékletét, és a peteérés előtti kis hőváltozásoknál riasztást küld az okostelefonra.

A Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, hogy 5 millió amerikai dollár értékben jegyez a Prima-Temp Inc. vállalat által kibocsátott átváltható kötvényt. A tranzakció egy 2017 végén kötött kizárólagos licenc- és értékesítési szerződést követően jön létre, mely szerint a Richter az USA és Kanada kivételével a világ valamennyi piacán kizárólagos értékesítési jogot szerzett az Ayola (az Egyesült Államokban: Priya) orvostechnikai eszközre.

Az Ayola/Priya egy, a peteérést előre jelző hüvelygyűrű, ami hat percenként méri a női test belső hőmérsékletét, és az adatot rádióhullámos kapcsolaton keresztül, két óránként továbbítja egy okos eszközre. Innen az adat egy felhőalapú applikációba töltődik, ahol egy algoritmus kielemzi. Az eszköz érzékeli az ovuláció előtt bekövetkező kismértékű hőmérsékletváltozást, és üzenetet küld az okos eszközre, így tervezhetőbb lesz a fogamzás.

A hüvelygyűrűre vonatkozó licencbevételi megállapodást egy tulajdonszerzési szerződés is kiegészítette még 2017-ben, mellyel a Richter kisebbségi részesedést szerzett a Prima-Temp-ben, 5 millió dollár ellenében.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>