2017. december 30. 18:10

Egy vasútpálya felújítási és egy csatornázási munkát végezhet el konzorciumtársaival együtt a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft., összesen nettó 53 milliárd forintért - írja a napi.hu.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Százhalombatta és Ercsi-elágazás közötti, 15,7 kilométeres vasúti vonalszakasz és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése kiírt közbeszerzését a Mészáros és Mészáros Kft. és a győri Vasútépítők Kft. nyerte meg, nettó 48,908 milliárd forintos árajánlattal - írja a napi.hu. Az összeg a NIF által eredetileg becsült értéknél 7 milliárddal több, az ajánlatkérő ugyanis 41,6 milliárdra saccolta a munka értékét.

Mészárosék nyertes duója a Dömper Kft.-Subterra-Raab Kft. konzoricumát, a Strabag Vasútépítő Kft. és a Belfry PE Kft. párosát, valamint az egyedül induló Konszenzus Pannónia Zrt.-t utasította maga mögé.

(Fotó: MTI)

A másik közbeszerzésen a Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Kft.-vel együtt győzedelmeskedett. Feladatuk Ózd csatornahálózatának fejlesztése lesz, melyet nettó 4,3 milliárdért vállaltak el. A nyertes ajánlat végül 211 millióval alatta is marad a becsült összegnek.

A napi.hu felidézi utal rá, Mészároséknak jól alakul az év vége, hiszen egy nappal korábban a felcsúti polgármester R-Kord Kft.-je nyerte el a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen a Debrecen és Ebes közötti vasútfelújítási munkákat, amiért nettó 13,778 milliárd forintot kap.

mfor.hu