TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Egy vasútpálya felújítási és egy csatornázási munkát végezhet el konzorciumtársaival együtt a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft., összesen nettó 53 milliárd forintért - írja a napi.hu.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Százhalombatta és Ercsi-elágazás közötti, 15,7 kilométeres vasúti vonalszakasz és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése kiírt közbeszerzését a Mészáros és Mészáros Kft. és a győri Vasútépítők Kft. nyerte meg, nettó 48,908 milliárd forintos árajánlattal - írja a napi.hu. Az összeg a NIF által eredetileg becsült értéknél 7 milliárddal több, az ajánlatkérő ugyanis 41,6 milliárdra saccolta a munka értékét.

Mészárosék nyertes duója a Dömper Kft.-Subterra-Raab Kft. konzoricumát, a Strabag Vasútépítő Kft. és a Belfry PE Kft. párosát, valamint az egyedül induló Konszenzus Pannónia Zrt.-t utasította maga mögé.

(Fotó: MTI)

A másik közbeszerzésen a Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Kft.-vel együtt győzedelmeskedett. Feladatuk Ózd csatornahálózatának fejlesztése lesz, melyet nettó 4,3 milliárdért vállaltak el. A nyertes ajánlat végül 211 millióval alatta is marad a becsült összegnek.

A napi.hu felidézi utal rá, Mészároséknak jól alakul az év vége, hiszen egy nappal korábban a felcsúti polgármester R-Kord Kft.-je nyerte el a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen a Debrecen és Ebes közötti vasútfelújítási munkákat, amiért nettó 13,778 milliárd forintot kap.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.