2017. december 30. 18:10

Egy vasútpálya felújítási és egy csatornázási munkát végezhet el konzorciumtársaival együtt a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft., összesen nettó 53 milliárd forintért - írja a napi.hu.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Százhalombatta és Ercsi-elágazás közötti, 15,7 kilométeres vasúti vonalszakasz és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése kiírt közbeszerzését a Mészáros és Mészáros Kft. és a győri Vasútépítők Kft. nyerte meg, nettó 48,908 milliárd forintos árajánlattal - írja a napi.hu. Az összeg a NIF által eredetileg becsült értéknél 7 milliárddal több, az ajánlatkérő ugyanis 41,6 milliárdra saccolta a munka értékét.

Mészárosék nyertes duója a Dömper Kft.-Subterra-Raab Kft. konzoricumát, a Strabag Vasútépítő Kft. és a Belfry PE Kft. párosát, valamint az egyedül induló Konszenzus Pannónia Zrt.-t utasította maga mögé.

(Fotó: MTI)

A másik közbeszerzésen a Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Kft.-vel együtt győzedelmeskedett. Feladatuk Ózd csatornahálózatának fejlesztése lesz, melyet nettó 4,3 milliárdért vállaltak el. A nyertes ajánlat végül 211 millióval alatta is marad a becsült összegnek.

A napi.hu felidézi utal rá, Mészároséknak jól alakul az év vége, hiszen egy nappal korábban a felcsúti polgármester R-Kord Kft.-je nyerte el a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen a Debrecen és Ebes közötti vasútfelújítási munkákat, amiért nettó 13,778 milliárd forintot kap.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.