Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egy vasútpálya felújítási és egy csatornázási munkát végezhet el konzorciumtársaival együtt a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft., összesen nettó 53 milliárd forintért - írja a napi.hu.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Százhalombatta és Ercsi-elágazás közötti, 15,7 kilométeres vasúti vonalszakasz és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése kiírt közbeszerzését a Mészáros és Mészáros Kft. és a győri Vasútépítők Kft. nyerte meg, nettó 48,908 milliárd forintos árajánlattal - írja a napi.hu. Az összeg a NIF által eredetileg becsült értéknél 7 milliárddal több, az ajánlatkérő ugyanis 41,6 milliárdra saccolta a munka értékét.

Mészárosék nyertes duója a Dömper Kft.-Subterra-Raab Kft. konzoricumát, a Strabag Vasútépítő Kft. és a Belfry PE Kft. párosát, valamint az egyedül induló Konszenzus Pannónia Zrt.-t utasította maga mögé.

(Fotó: MTI)

A másik közbeszerzésen a Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Kft.-vel együtt győzedelmeskedett. Feladatuk Ózd csatornahálózatának fejlesztése lesz, melyet nettó 4,3 milliárdért vállaltak el. A nyertes ajánlat végül 211 millióval alatta is marad a becsült összegnek.

A napi.hu felidézi utal rá, Mészároséknak jól alakul az év vége, hiszen egy nappal korábban a felcsúti polgármester R-Kord Kft.-je nyerte el a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen a Debrecen és Ebes közötti vasútfelújítási munkákat, amiért nettó 13,778 milliárd forintot kap.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.