2019. február 5. 10:02

A szerződés megkötése óta immár második alkalommal kell módosítást eszközölni azon. Csak a szokásos.

A helyi foci méreteihez képest hatalmas stadionépítés zajlik Szegeden, hiszen 8000 férőhelyes arénát kap a város a magyar állam és Garancsi István Market Zrt.-je jóvoltából. Az eredeti szerződést még 2017 szeptemberében kötötte meg a céggel a Szeged-Csanádi Egyházmegye, melyen az első módosítást egy évvel később, 2018 szeptemberében kellett eszközölni. Ez a változtatás azonban nem volt elég, hiszen ugyanolyan indokkal ismét hozzányúltak a kontraktusban foglalt feltételekhez, ami most már a kivitelezés költségét is megdobta.

A stadion látványterve A stadion látványterve

Eredetileg nettó 9,3 milliárd forintért vállalta el a Market a beruházást, ám még ez sem a végösszeget jelentette, hiszen opciós tételekkel együtt 11,9 milliárdra rúgott a számla. A mostani, január 10-i módosítás után azonban opciós tételekkel együtt nettó 780 millió forinttal többől, 12,7 milliárdból készülhet el a stadion.

A módosítás indoka az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint ugyanaz, mint az első változatásnál. Az építési területen fut egy 300 mm-es nyomóvezeték, ami nem a kivitelezési munkák miatt, de több alkalommal, ismeretlen okból eltört. Emiatt pedig a munkaterület alkalmatlanná vált a munkavégzésre.

Kapcsolódó cikk:
Stadionláz: 5 milliót költöttek egy focidrukkerre Orbánék

A probléma mostmár az átadási határidőt is kitolja. A hirdetmény szerint a pályának és a stadionnak 2019. július 16-ára kell elkészülnie, majd a 30 napos műszaki átadás-átvétel után 2019. augusztus 15-án vehető teljesen birtokba a kápolnával is felszerelt létesítmény.

Noha a kivitelezés láthatóan nem megy zökkenőmentesen, az már tavaly év végén kiderült, hogy az olasz, Seria A-ban játszó Lazio labdarúgócsapata lesz a nyitómérkőzésen az NBIII-ban játszó Szeged-Grosics Akadémia ellenfele.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.