2019. február 5. 10:02

A szerződés megkötése óta immár második alkalommal kell módosítást eszközölni azon. Csak a szokásos.

A helyi foci méreteihez képest hatalmas stadionépítés zajlik Szegeden, hiszen 8000 férőhelyes arénát kap a város a magyar állam és Garancsi István Market Zrt.-je jóvoltából. Az eredeti szerződést még 2017 szeptemberében kötötte meg a céggel a Szeged-Csanádi Egyházmegye, melyen az első módosítást egy évvel később, 2018 szeptemberében kellett eszközölni. Ez a változtatás azonban nem volt elég, hiszen ugyanolyan indokkal ismét hozzányúltak a kontraktusban foglalt feltételekhez, ami most már a kivitelezés költségét is megdobta.

A stadion látványterve A stadion látványterve

Eredetileg nettó 9,3 milliárd forintért vállalta el a Market a beruházást, ám még ez sem a végösszeget jelentette, hiszen opciós tételekkel együtt 11,9 milliárdra rúgott a számla. A mostani, január 10-i módosítás után azonban opciós tételekkel együtt nettó 780 millió forinttal többől, 12,7 milliárdból készülhet el a stadion.

A módosítás indoka az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint ugyanaz, mint az első változatásnál. Az építési területen fut egy 300 mm-es nyomóvezeték, ami nem a kivitelezési munkák miatt, de több alkalommal, ismeretlen okból eltört. Emiatt pedig a munkaterület alkalmatlanná vált a munkavégzésre.

Kapcsolódó cikk:
Stadionláz: 5 milliót költöttek egy focidrukkerre Orbánék

A probléma mostmár az átadási határidőt is kitolja. A hirdetmény szerint a pályának és a stadionnak 2019. július 16-ára kell elkészülnie, majd a 30 napos műszaki átadás-átvétel után 2019. augusztus 15-án vehető teljesen birtokba a kápolnával is felszerelt létesítmény.

Noha a kivitelezés láthatóan nem megy zökkenőmentesen, az már tavaly év végén kiderült, hogy az olasz, Seria A-ban játszó Lazio labdarúgócsapata lesz a nyitómérkőzésen az NBIII-ban játszó Szeged-Grosics Akadémia ellenfele.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 430 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,79 százalékos induló THM-mel. Ezt a CIB Bank lakáskölcsöne követi 2,81 százalékos THM-mel és 54 305 forintos törlesztőrészlettel, utána pedig az Erste Bank lakáscélú hitele 54 712 forintos törlesztőrészlettel és 2,89 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 57 024 forintos induló törlesztőrészlet és 3,36 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Kapcsolódó cikkek: