TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. április 3. 12:26
mfor.hu

Ők a local guide-ok, akik javítják a techvállalat térkép-szolgáltatásának pontatlanságait. A magyar önkénteseknek kinéz néhány friss feladat, mert szerdától ismét útnak indul a Google Maps utcaképeket rögzítő autója, hogy körbefotózza az ország hét nagyvárosát.

Szerdán startol a Google Maps magyarországi utcaképeinek frissítése, jelentette be a techóriás hazai leánya. A sajtótájékoztatón Boros Botond marketingvezető azt mondta, a streetview-fotózás mintegy két hónapig tart majd, és a májusi zárásig a Google-autó az ország hét nagyvárosába gurul el.

Tehát hamarosan friss utcanézetet kap

  • Budapest,
  • Székesfehérvár,
  • Pécs,
  • Szeged,
  • Debrecen,
  • Miskolc
  • és Győr is.

Teljes képes lefedettség azonban ezúttal sem lesz, a fotós autó nem látogat el a városok minden egyes utcájába. A munka az osztrák, simán csak Robert-ként bemutatott férfira hárul, aki a sajtóeseményen volt szíves modellt állni a Google hátizsákként felvehető fotómasinájához, a trekkerhez:

Fotózzák a fotóst. Fotózzák a fotóst.

Ez egy 18 kilós szerkezet, a gömbfejében 15 kamerával, melyek 2,5 másodpercenkét kattintanak - így állnak össze egy kvázi folyamatosan mozgatható, bejárható virtuális térré az utcafotók. Magát a trekkert persze csak olyan esetekben veszi a hátára a fotós, ha járművel megközelíthetetlen helyekre kell mennie, például - ahogy a neve is sugallja - egy túraútvonalra.

Így néz ki a trekker akcióban. (Fotó: Google) Így néz ki a trekker akcióban. (Fotó: Google)

Ez és a megszokott autó mellett egyébként a Google robogót és motoros szánt is használ a streetview-készítésre, ha a terep és a közlekedési viszonyok azt kívánják, sőt, ha egy épület belsejét, akár egy múzeum kiállítóterét kell befotózniuk, akkor a sokkamerás gömbfej kézikocsira szerelt verzióját tologatják, ami nagyjából úgy néz ki, mint egy futurisztikus, emeletes zsúrkocsi.

Ez a streetview-kézikocsi. (Fotó: Google) Ez a streetview-kézikocsi. (Fotó: Google)

Boros elmondása szerint egyébként a Google Maps utcaképe a világ 88 országában érhető el, a térképet 1 milliárdan használják, akik közül 25 millió a napi szintű felhasználó. És van még világszerte 95 millió olyan önkéntes, úgynevezett local guide, azaz helyi idegenvezető, aki segít a Google-térképek adatait pontosítani, mindezt puszta lelkesedésből, egy fillér ellentelezés nélkül.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.