2019. április 3. 12:26
mfor.hu

Ők a local guide-ok, akik javítják a techvállalat térkép-szolgáltatásának pontatlanságait. A magyar önkénteseknek kinéz néhány friss feladat, mert szerdától ismét útnak indul a Google Maps utcaképeket rögzítő autója, hogy körbefotózza az ország hét nagyvárosát.

Szerdán startol a Google Maps magyarországi utcaképeinek frissítése, jelentette be a techóriás hazai leánya. A sajtótájékoztatón Boros Botond marketingvezető azt mondta, a streetview-fotózás mintegy két hónapig tart majd, és a májusi zárásig a Google-autó az ország hét nagyvárosába gurul el.

Tehát hamarosan friss utcanézetet kap

  • Budapest,
  • Székesfehérvár,
  • Pécs,
  • Szeged,
  • Debrecen,
  • Miskolc
  • és Győr is.

Teljes képes lefedettség azonban ezúttal sem lesz, a fotós autó nem látogat el a városok minden egyes utcájába. A munka az osztrák, simán csak Robert-ként bemutatott férfira hárul, aki a sajtóeseményen volt szíves modellt állni a Google hátizsákként felvehető fotómasinájához, a trekkerhez:

Fotózzák a fotóst. Fotózzák a fotóst.

Ez egy 18 kilós szerkezet, a gömbfejében 15 kamerával, melyek 2,5 másodpercenkét kattintanak - így állnak össze egy kvázi folyamatosan mozgatható, bejárható virtuális térré az utcafotók. Magát a trekkert persze csak olyan esetekben veszi a hátára a fotós, ha járművel megközelíthetetlen helyekre kell mennie, például - ahogy a neve is sugallja - egy túraútvonalra.

Így néz ki a trekker akcióban. (Fotó: Google) Így néz ki a trekker akcióban. (Fotó: Google)

Ez és a megszokott autó mellett egyébként a Google robogót és motoros szánt is használ a streetview-készítésre, ha a terep és a közlekedési viszonyok azt kívánják, sőt, ha egy épület belsejét, akár egy múzeum kiállítóterét kell befotózniuk, akkor a sokkamerás gömbfej kézikocsira szerelt verzióját tologatják, ami nagyjából úgy néz ki, mint egy futurisztikus, emeletes zsúrkocsi.

Ez a streetview-kézikocsi. (Fotó: Google) Ez a streetview-kézikocsi. (Fotó: Google)

Boros elmondása szerint egyébként a Google Maps utcaképe a világ 88 országában érhető el, a térképet 1 milliárdan használják, akik közül 25 millió a napi szintű felhasználó. És van még világszerte 95 millió olyan önkéntes, úgynevezett local guide, azaz helyi idegenvezető, aki segít a Google-térképek adatait pontosítani, mindezt puszta lelkesedésből, egy fillér ellentelezés nélkül.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.