<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Bár Budapest helyett a németországi Potsdamban és a litván fővárosban, Vilniusban valósítja meg elektromos bérautó hálózatát a Brixxon Elektromos Autó Kft., azonban idén nyáron Magyarországon is elkészül a cég 1000-1500 négyzetméteres összeszerelő üzeme, amelyben alkatrészeket gyártanak majd az autókhoz - közölte a cég.

A cég közleménye szerint olyan magas a kereslet Bontino névre keresztelt elektromos autójuk, valamint a hozzá tartozó más infrastrukturális termékek - például töltőoszlop - iránt, hogy a Brixxon elsősorban a rendeléseket kívánja kielégíteni, emellett hat országban összeszerelő egységeket épít ki. Ezeknek az egységeknek a létrehozásáról már meg is kezdődtek a tárgyalások az érintett országokban, köztük Magyarországon.

Bontino

A Brixxon a közlemény szerint a jövőben kizárólag az energiatermeléstől az elektromos autóig, az akkufejlesztéstől annak a gyorstöltéséig, illetve az erre épülő szolgáltatások tervezésével és gyártásával foglalkozik, és a programját komplett rendszerben kívánja értékesíteni.

A franchise rendszer alapját képező első elektromos bérautó hálózatot még idén megvalósítja Vilniusban és Potsdamban, mivel a magyarországi tárgyalások a budapesti hálózat kiépítéséről nem voltak eredményesek - mondta Horváth Sándor László, a cég tulajdonos-ügyvezetője.

A projekt Brixxon Electric MotorCars néven indul az első oszloptelepítésekkel kora nyáron, az autók és a többi termékek sorozatgyártását részben Magyarországon, részben Németországban kezdi meg, az összeszereléseket pedig további négy országban - Svájcban, Ausztriában, Litvániában és Bulgáriában indítja el.

A cég elektromos autóinak és a programjának első bemutatkozása április végén lesz, a gyártás májustól folyamatosan indul az összeszerelő egységekben, a magyarországi körülbelül 70 embernek ad majd munkát - mondta Horváth Sándor László. Arról, hogy hol lesz az üzem, még folynak a tárgyalások - fűzte hozzá.

A Brixxon Elektromos Autó Kft. további két céget hoz létre a gyártás, illetve az értékesítés területén, maga a Brixxon a jövőben kizárólag fejlesztéssel és kutatással kíván foglalkozni, a projektben mintegy 40 magyar mérnök, fejlesztő szakember vesz részt, de további szakemberek felvételét tervezik.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.