TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Nőtt ugyan a budapesti irodák területének nagysága, ám a kihasználtsági mutatók romlottak. Jelenleg az A-kategóriás irodaterület 18 százaléka nincs kiadva.

Az idei második negyedévben 65 ezer négyzetméterrel növekedve 2 millió 225 ezer négyzetméterre nőtt a budapesti A-kategóriás irodák nagysága, ugyanakkor a kihasználtság tovább romlott: a kihasználatlansági mutató az első negyedévhez képest 1,5 százalékkal emelkedve elérte a 18 százalékot - közölte a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma az MTI-vel.

A második negyedévben elkészült épületek közül a legnagyobb a Capital Square első fázisa 22 ezer, a Parkway második fázisa 12,3 ezer, illetve a Graphisoft Park H épülete 12 ezer négyzetméterrel. Ebben az időszakban a bérbe adott irodaterület 118 ezer négyzetmétert tett ki. Ennek negyede előbérleti szerződés, míg harmada már kész, de üres iroda bérbe adása volt.

A legnagyobb bérleti tranzakció április és június között a Budapest Bank előbérleti szerződése volt a részben építés alatt álló GTC Metro teljes épületére (16.740 négyzetméter). A legnagyobb tranzakciók között szerepelt a Raiffeisen Bank hosszabbítása az Akadémia Bank Center épületében (11.880 négyzetméter), illetve a British Petroleum szerződése a Haller Gardensben (6.210 négyzetméter).

A kihasználatlansági mutató az előző negyedévhez képest 1,5, míg az egy évvel ezelőtt mért értékhez képest 5,4 százalékponttal emelkedett. Június végén a budapesti üres irodák aránya elérte a 18 százalékot, ennél magasabb csak 2004 márciusában volt.

Az adatokat közlő Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma tagjai: CB Richard Ellis, Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ, és Jones Lang LaSalle.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.