2011. május 25. 15:22

A foglalkoztatás előmozdításáért és a feketegazdaság visszaszorításáért a kormány és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) megállapodást szeretne kötni, az erre vonatkozó megállapodás tervezet egyes pontjait is megvitatták az autós szakma szerdai budaörsi fórumán - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a rendezvény sajtótájékoztatóján, szerdán Budaörsön.

Gablini Gábor, a GÉMOSZ elnöke elmondta: a tervezett megállapodás egyik pontjaként a szövetség vállalná, hogy a foglalkoztatás javításáért, a feketegazdaság kifehérítéséért a következő 4 év során mintegy 5.000 legális munkahelyet teremtene.

Az elnök szerint a gépjárműforgalmazás és különösen az autójavítás terén jelenleg mintegy 10.000 legális munkahelyre (dealerekre és járműjavítókra) ennek négyszerese, mintegy 40.000 fekete munkahely jut.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.