<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kezd magára találni a szórakoztató elektronikai ipar, miután az ágazat nagyágyúi kilátásaik javulásáról számoltak be a kereslet élénkülésének, a költségcsökkentő intézkedéseknek köszönhetően.

A Samsung Electronics például minden idők legnagyobb profitját zsebelhette be a szeptemberrel végződött harmadik negyedben a memóriachipek árának emelkedése, illetve a televíziók és a mobiltelefonok keresletének élénkülése miatt. A lapos képernyőjű televíziók piacán világelső dél-koreai csoport adózott eredménye 3,72 ezer milliárd wonra (2,1 milliárd euróra) nőtt az egy évvel korábbi 1,22 ezer milliárdról. A bevétel 29,1 százalékkal 24,86 ezer milliárd wonra emelkedett. A társaságnál arra számítanak, hogy folytatódik a kedvező irányzat, s jövőre a profit meghaladhatja az ideit.

A Samsung egyik legfőbb versenytársa az LCD kijelzők piacán, az LG Display rekord forgalomról, és adózott eredményének 90 százalékos növekedéséről számolt be, a LG Electronics minden idők legnagyobb bevételére tett szert a televíziók és mobilkészülékek értékesítésében.

A Panasonicnak is sikerült visszatérnie a nyereséges zónába a második negyedévben, miután az előző ciklusokban még veszteséges volt: az üzemi eredmény 49,1 milliárd jen volt július-szeptember között, adózás után 6 milliárd jen profitja keletkezett. Bár mindkét adat jóval elmarad az egy évvel korábbitól, a társaság az év egészében lényegesen kisebb veszteségre számít, mint korábban: 140 milliárd jenre az előzőleg jósolt 195 milliárd helyett, az üzemi eredmény pedig 120 milliárd jen körül fog alakulni a tervezett 75 milliárd helyett a márciussal végződő üzleti évben.

Lefelé, a korábbi 110 milliárd jenről 60 milliárdra módosította éves veszteség előrejelzését a Sony is, mivel már látja a kibontakozás jeleit. Annak ellenére változtatott várakozásain, hogy működése még veszteséges volt július-szeptember között.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.